Најновије

ШОЈГУ НАЛОЖИО ВОЈСЦИ: Сви морају да проуче Путинов текст о Украјини

Чланак председника Русије Владимира Путина „О историјском јединству Руса и Украјинаца“ уврштен је на списак обавезних тема за војно-политичку обуку, преноси РБК позивајући се на изворе у Министарству одбране.

Сергеј Шојгу (Фото: РИА Новости)

Ову информацију потврдио је и извор листа у Главној војно-политичкој управи Министарства одбране Русије.

Саговорник РБК-а је приметио да је чланак шефа државе изазвао позитиван одговор у војном окружењу „због великог броја припадника руске војске и морнарице који имају украјинске корене, родитеље или рођаке у Украјини“. Извор је нагласио да сва руска војна лица деле тезу о јединству Руса, Украјинаца и Белоруса.

Путинов чланак „О историјском јединству Руса и Украјинаца“ објављен је 12. јула на руском и украјинском језику. У њему је руски лидер описао зид који је настао између земаља великом заједничком несрећом и трагедијом. Према његовом мишљењу, Запад се директно умешао у украјинске послове 2014. године, покушао је да од ње створи „антируску државу“ и сада земља није само под потпуном зависношћу, већ под директном спољном контролом.

Дан након објављивања чланка о Украјини, Путин је дао проширене коментаре о смислу и сврси писања. Рекао је да садашње украјинске власти не говоре о људима, већ о избору који су саме донеле, али то не значи да је избор коначан.

Испитивање новог руског тенка можете да погледате ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА