Најновије

ДОДИК ПОДНОСИ ТУЖБУ! Злоупотребили су свој политички положај, мора им се стати на пут!

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће поднети тужбу против судија Уставног суда БиХ, који, према његовој оцени, стално доказује да је политички орган и да ради неуставно.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

"Покренуо сам питање заставе само да би се видело да тај уставни суд не одлучује по Уставу, него одлучује по неким својим критеријумима. Нигде нема доказа да је Председништво БиХ, за шта је било надлежно, потврдило одлуку о Закону о застави", рекао је Додик у Сарајеву, преноси РТРС.

Поручио је да ће као члан Председништва БиХ поднети за сваког од судија Уставног суда кривичну пријаву за кршење Устава и злоупотребу положаја и овлашћења, и за стране и домаће судије. "За домаће овде, а стране, видећемо, у земљама из којих долазе", рекао је Додик.

Указао је да је законски услов да Закон о застави буде усвојен у парламанту и да га потврди Председништво БиХ, које то никада није урадило.

Уставни суд БиХ утврдио је да је Закон о изменама и допунама Закона о застави БиХ, који је својом апелацијом оспорио Додик, у сагласности са Уставом БиХ, пренели су претходно медији.

Хрватски полицајци славили уз српску музику! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА