Најновије

ДУБОКА ДРЖАВА ОСМИСЛИЛА ПЛАН: Против Србије је покренута операција!

Против Србије је покренута хибридна операција, а тежишне акције су на Сребреници, компромитовању српског корпуса и блаћењу нашег народа, каже за Пинк Љубан Каран, потпуковник КОС-а у пензији. Он наоружавање такозване војске Косова види као војну претњу и озбиљну провокацију.

Косовска Митровица, Србија. (Фото: Јутјуб)

- У овој фази Србија треба да се држи у сталној напетости и неизвесности да је војни сукоб могућ. Сваки сукоб зауставио би економски напредак Србије, а пропаст наше економије и јесте један од циљева – каже Каран.

Процене су, каже, да је економско ослабљење основни услов да се Србија “ломи” и прилагођава западним интересима на Балкану. Подсећа да је Војска Србије највише ослабљена захваљујући западним властима, током тренда припреме за улазак у НАТО пакт.

- Док су све војске у региону јачале, наша је слабила. Војска Хрватске претекла нас је тада за три копља, међутим, данас смо по светским стандардима високо на листама – каже Каран.

Проф. др Душко Томић, са Универзитета за безбедност и глобалне студије Америчког универзитета у Уједињеним Арапским Емиратима, оцењује да косовске безбедносне снаге нису претња за Републику Србију и српско становништво. Ово је, подсећа, изјавио и председник Вучић.
- Путите изјаве Вљосе Османи и других аматера у познавању безбедносних прилика – каже Томић за Пинк и додаје:

Албанци ће, подстицани дубоком државом, ићи на тзв. субверзивне елементе рада против Србије, јер знају да у војном погледу не представљају никакву претњу за нас. Осим тога, разним игрицама у међународним организацијама покушаће да траже неко своје место.

На питање о изјави Вљосе Османи, која је рекла да би интервенција Србије на Косову значила рат Србије са САД, Томић каже да је то “класично лупетање”.

- САД на нападну Србију? Ми имамо одличну војну сарадњу са њима, као што је имамо са Кином, Русијом, Турском… Хајде да се уозбиљимо – каже Томић.

Како су агенти ЦИА покушали да открију све људске тајне! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА