Најновије

ИЗДАЈА: Кривокапић за мање од годину дана изневерио све - гласаче, СПЦ и вернике из литија, политичке саборце...

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић за мање од годину успео је да изневери гласаче, СПЦ и вернике који су месецима били на литијама против отимања светиња српске цркве у тој држави, затим политичке саборце који су га и довели до функције на којој се налази...

Здравко Кривокапић и митрополит Јоаникије. (Фото: Flickr)

Ништа од реформи

Наиме, иако су, након формирања експертске владе, гласачи од Кривокапића очекивали важне реформе и раскринкавање свих афера претходног режима оличеног у лику лидера ДПС Мила Ђукановића, те смену свих његових људи - то се није догодило. Управо због тога Демократски фронт (ДФ), који је Кривокапића и довео на власт, тражи његову оставку и избор новог председника тамошње владе. Такође, Кривокапић још није потписао ни Темељни уговор са СПЦ, којим треба да се заштити имовина цркве у Црној Гори. Уместо потписа на већ сачињени уговор, Кривокапић је сада предложио нову верзију, што је за СПЦ, како су медији прекјуче објавили, неприхватљиво. Тиме је Кривокапић практично изневерио СПЦ, али и све људе који су, и по снегу и минусу, на литијама бранили светиње.

Глумио верника

Владимир Павићевић, директор Друштва за истраживање политике, каже да су грађани Црне Горе, који су донели августовску победу прошле године, очекивали да ће Здравко Кривокапић да формира реформску и прогресивну владу.

- За мање од годину дана показало се да је господин Кривокапић недорастао овом јединственом и непоновљивом моменту црногорске политике и црногорске историје. Изневерио је црногорске грађане, изневерио је своје некадашње политичке савезнике, а ових дана видимо да је све време глумио верника и да ствара проблеме и у односима са црквом. Имамо проблем и најбољи начин да се реши овај проблем је да постојећа скупштинска већина изабере новог премијера и нову владу у целости и да се уз пуну посвећеност крене у реформе - наводи Павићевић за Курир.

Кубу чека судбина СРЈ? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА