Најновије

ЈЕРЕМИЋ ТВРДИ: "Тајно се гради гасовод за потребе Рио Тинта"

Председник Народне странке Вук Јеремић оценио је данас да власт намерава да "по сваку цену" дозволи компанији "Рио Тинто" да отвори руднук литијума код Лознице и додао да се између тог града и Београда "тајно гради гасовод за потребе те компаније".

Вук Јеремић. (Фото: Јутјуб)

- Тајно се гради гасовод Београд-Лозница за потребе Рио Тинта, променили су Закон о водама због Рио Тинта, како би могли да направе цевовод којим ће допремати воду од реке Дрине до рудника. Код Лознице хоће да отворе рудник литијума какав нико у Европи тренутно није спреман да отвори, јер ће изазвати непоправљиво уништавање животне средине - рекао је Јеремић.

Како се наводи у саопштењу, Јеремић је на скупштини Општинског одбора Народне странке Стара Пазова најавио да ће та странка наредне недеље поднети кривичну пријаву против свих одговорних за "тајну и противзакониту доделу посла градње гасовода Београд-Лозница".

Према његовим речима, из иностранства неће доћи помоћ за промену власти у Србији, јер, како је оценио, председник Србије Александар Вучић странцима даје "апсолутно све што пожеле - Косово и Метохију, руднике, градњу метроа у Београду по цени од шест милијарди евра, иако је првобитна процена била две милијарде, аеродром".

- Народна странка ће учествовати на изборима само ако се буду стекли минимални услови за фер и поштене изборе. Обећали смо народу да нећемо бити било чије слуге и икебана, и одржали смо реч. Чувамо образ, држимо реч и то је кључ садашњости и будућности Народне странке - казао је Јеремић.

Европска комисија заледила Подгорицу! Црна Гора губи територију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА