Најновије

ПОКС ТРАЖИ ПРЕДНОСТ ЗА ДОМАЋЕ ПРОИЗВОДЕ: Да држава субвенционише домаћу пољопривреду

Село нам пропада, јер држава недовољно помаже мале пољопривредне произвођаче, поручили су данас из коалиције НАДА са Земунске пијаце.

Покс (Фото: ПОКС)

Село нам пропада, јер држава недовољно помаже мале пољопривредне произвођаче, поручили су данас из коалиције НАДА са Земунске пијаце.

-Парадајз у Београду кошта и сто  динара, а новчаници су нам све тањи.  Мајке за децу купују воће на меру мању од пола килограма, док сељаци парадајз бацају пошто је откупна цена десет динара, каже за Правду шеф инфо службе Покрета обнове краљевине Србије, Вук Станић. Та странке је данас заједно са коалиционим партнерима, Демократском странком Србије, Народном радикалном странком и Земунским покретом организовала акцију поред  Земунске пијаце. Покушали су да скрену пажњу јавности на то да је „увозни лоби једним ударцем успео да српским сељацима посао направи несплативим,  док грађани престонице скупо плаћају, воће и поврће из увоза.“ Како поручују из коалиције НАДА, живот на селу би био врло исплатив када би сељаци добијали макар половину новца  који грађани престонице потроше на воће, поврће, месо и друге производе са села.

-Када откупљују од сељака парадајз плаћају га десет динара, а када га нама продају наплаћују нам више од сто. Слично је и са паприком и другим производима. Када откупљују свиње од сељака плаћају им мање од евра по килоргаму, а у продавници за шунку и пршуту плаћамо три хиљаде за килограм, а некада и више. Пијаце и супер маркети су затрпани лубеницама из Албаније, воћем и поврћем из Турске, док српски сељаци своје производе бацају у реку, каже Станић додаје да од тога корист немају ни град ни село. Каже да предност треба у  супермаркетима дати домаћим производима.

Током акције у Земуну, активисти коалиције НАДА, делили су флајере те коалиције, али и блокчиће у облику пасоша, на којима је писало: Пасош краљевине Србије.

Коалицију НАДА  чине, Покрет обнове краљевине Србије, Демократска странка Србије, и деветнаест патриотских удружења грађана. Председник ДСС, Милош Јовановић је раније најаво да ће се кандидовати на председничким изборима, а претпоставља да ће имати и подршку коалиције НАДА.

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА