Најновије

СКАНДАЛОЗНО! ЛАЗАНСКИ ОТКРИО: Црна Гора почела да уводи санкције Србији! Нанели нам вишемилионску штету!

Када помислимо да нас више ниједан поступак нове власти у Црној Гори са премијером Здравком Кривокапићем на челу не може изненадити, деси се нешто чиме нам поново демонстрирају да су не само настављачи антисрпске политике коју је деценијама водио Мило Ђукановић него да су га чак и превазишли.

Мирослав Лазански. (Фото: Фејсбук видео)

Наиме, амбасадор Србије у Москви Мирослав Лазански обелоданио је јуче да је Црна Гора одбила захтев Србије да оружје које је добила као донацију Русије допреми морским путем до луке Бар, па потом возом до Београда!

Лазански је за „Прву телевизију“ објаснио да је Србија због те одлуке Подгорице морала да издвоји „20 пута“ више новца како би донирано оружје допремила авионима. А занимљиво је да ни Турска ни Бугарска нису правиле никакве проблеме око транспорта преко њихове територије.

- Два пута сам молио колегу амбасадора Црне Горе у Москви Шћепановића да зове Подгорицу и да то оружје иде бродом. Одговор црногорске министарке одбране је био такав да смо морали да платимо ваздушни транспорт који нас је много коштао - рекао је амбасадор Лазански.

Додао је да је оружје ипак допремљено у Србију с дозволом појединих НАТО држава преко којих су авиони из Русије летели.

- Испада да је Црна Гора више чланица НАТО него неке друге државе -  навео је амбасадор.

Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта и Срба у Црној Гори, огорчен је због овакве одлуке црногорске власти, али нажалост, не и изненађен.

- Ово је само наставак антисрпске политике и то од владе која је доминантно изабрана гласовима српског народа. Нажалост, влада Здравка Кривокапића се претворила у клона бивших ДПС-ових влада, тако да је немогуће уочити било какву разлику. Вероватно да је неком нарко-клану требало да се обезбеди превоз кокаинске пошиљке, министарка Ињац би организовала и гарду да је дочека, али кад су у питању српски интереси, стиче се утисак да у нашој влади, част изузецима, седе Тачи, Харадинај, Османи и Читаку - навео је Кнежевић!

Дамјановић: Брука и унилатерални чин непријатељства

Игор Дамјановић, аналитичар из Црне Горе, овај догађаја оценио је као нову и огромну срамоту Кривокапићеве владе и свакако као још једно демонстрирање да Србију доживљавају и третирају као непријатеља!

- Срамотном одлуком владе Здравка Кривокапића Србији је нанета милионска штета, била је принуђена да оружје пребаци авионима преко Турске и Бугарске, што је узроковало 20 пута веће трошкове транспорта. Турска и Бугарска су чланице НАТО. Дакле, фактор чланства у НАТО не може да буде изговор за ову бруку, већ је у питању унилатерални чин непријатељства Кривокапићеве владе према Србији, вероватно наручен од БНД структура које су Оливеру Ињац у минут до 12 инсталирале на место министра одбране Црне Горе - навео је Дамјановић, и додао:
- Стога, нека нас сутра не зачуди ако Србија укине право нашим студентима да се бесплатно школују и држављанима да се под повлашћеним условима лече у њиховим медицинским центрима - закључио је он.

Орбан ратоборно против правног поретка ЕУ Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА