Најновије

РИКЕР: Споразум о нормализацији значи узајамно признање

Вршилац дужности помоћника америчког државног секретара за питања Европе и Евроазије Филип Рикер изјавио је данас да САД подржавају специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака који, како каже, ради са његовим замеником Метјуом Палмером.

Филип Рикер (Фото: јутјуб)

Рикер је у Охриду на Преспа форуму рекао да су Лајчак и Палмер заједно ишли у Приштину и Београд како би координисали активности.

"Ми смо подстакли и Косово и Србију да наставе преговоре са озбиљношћу и хитношћу и поздрављамо разговоре који се обављају на високом нивоу", рекао је Рикер на панелу на којем учествују и председник Црне Горе Мило Ђукановић, словеначки председник Борут Пахор, Јоханес Хан…

Он је навео да су "две стране" јако удаљене, те да је дијалог начин да се премосте разлике.

Објашњава да Споразум о нормализацији доноси "нормално стање", а значи, како каже, узајамно признање што ће, према његовим речима, омогућити земљама да "ставе ствари у контекст" и крену ка просперитетнијем животу у будућности.

"За то је потребна флексибилност, компромис и размишљање о будућности. Желимо више тога да видимо и уверен сам да би то желели и наши партнери из Европске уније", рекао је Рикер.

О Вучићевој припреми терена за признање Косова прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА