Најновије

МОСКВА СЕ ОГЛАСИЛА: Ево шта ће се догодити ако Украјина нападне Донбас

Ако ситуација у Донбасу почне активно да се захуктава, „стицањем знакова геноцида“, Русија неће стајати по страни и пружаће помоћ рударском региону од украјинске инвазије. Ову изјаву је дао заменик шефа руске председничке администрације Дмитриј Козак у разговору са новинарима француског листа Politique Internationale.

Донбас (Фото: РИА Новости)

Текст интервјуа са руским политичаром објавила је амбасада Руске Федерације у Француској на свом сајту. Козак је ово повезао са наставком јачања радикалних политичких група у Украјини које су спремне за такве акције.

Званичник наглашава да је током последњих неколико месеци неделовање украјинске државе у супротстављању екстремистичким снагама постало очигледно. „Ако они који организују отворено националистичке војне акције на улицама Кијева„ воде кампању “у зони сукоба, то ће постати трагедија. Очигледно, не само Русија, већ и цела светска заједница неће бити равнодушни према томе“, рекао је Дмитриј Козак у свом коментару.

Политичар се дотакао и преговарачког процеса о агресији Украјине на Донбас. У време Петра Порошенка, према Козаку, приступи су били злочиначки и празни. Али промена председника у Владимира Зеленског није ништа променила. Кијев и даље користи исте методе, а у неким аспектима су „постали још гори“.

Према речима Козака, „Порошенков тим, у сваком случају, није био толико контрадикторан, док тим Зеленског„ пуца себи у ногу“, успевајући да редовно изјављује да се придржава Минских споразума и да су„ Мински споразум омча око врата Украјине и ометају решавање сукоба “.

Ко жели украјински сценарио за Нагорно-Карабах, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА