Најновије

ИСПОВЕСТ БИВШЕГ ДИРЕКТОРА ЦИА: Како је поседео у Русији

Директор Централне обавештајне агенције (ЦИА), Вилијам Бернс, испричао је занимљив детаљ о свом животу. У интервјуу за National Public Radio рекао је да је посedeo док је radio у Русији.

ЦИА (Фото: Јутјуб)

Бернс, који је био на челу америчке амбасаде у Руској Федерацији у периоду 2005-2008, рекао је да је већину седе косе добио у Москви „због службе у Русији и рада са Путиновом Русијом“.

Пре тога, био је период у његовој биографији када је радио за шефа Стејт департмента Џејмса Бејкера ​​током распада СССР-а. Тада је, пре именовања на место шефа америчке обавештајне службе, Бeрнс руководио Фондацијом Карнеги.

Треба имати на уму да је Бернсу, који је у Русији постао сед, поверено да припреми 46. америчког председника Џоа Бајдена за састанак са руским председником Владимиром Путином у јуну ове године.

Чак и пре него што је одобрен за место директора ЦИА-е, амерички званичник је упутио апел да се Русија не потцењује, напомињући да би та земља могла да се класификује као „сила која слаби“.

Бернс сматра да Москва под председником Владимиром Путином има исте могућности као и „силе у успону“ попут Кине, па према томе „претње“ које долазе из Русије морају бити оцењене хладно и трезвено.

Зашто Русија не узвраћа ударац када је нападнута, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА