Најновије

ИЗРАЕЛ НАСТАВЉА АГРЕСИЈУ НА СИРИЈУ: Бира прецизно одабране стратешке циљеве, тачно знају где треба да ударе! (ФОТО)

Израел наставља да следи своје циљеве у Сирији, овај пут извођењем ваздушних удара на подручје Ал-Кузајр у провинцији Хомс. Ово је други напад за три дана. У нападу је циљана ваздухопловна база Ал-Даба, која се налази у близини границе са Либаном.

Израелски авиони. (Фото: iaf.org.il)

Држи је Хезболах и познато је да је главни логистички центар групе у Сирији. Сиријске арапске снаге ПВО пресреле су известан број израелских пројектила пре него што су стигли до својих циљева. Једна од ракета била је израелска бомба "Спајс 1000", која је успешно оборена изнад Либана.

Израелски напад догодио се јужно од Идлиба, док је диверзантски напад циљао кључни гасовод Ал-Жибсах-ал-Рајан северно од нестабилне регије. Нападачи су импровизованом експлозивном направом дигли у ваздух део цевовода у близини града Абу Кашаб у северном делу Деир ез Зора.

Око тог подручја САД и Сиријске демократске снаге (СДФ) извеле су операцију, гађајуц́и ц́елију ИД-а са седиштем у граду Курбат ал-Џамус у Хасаки. Борци СДФ-а у почетку су се сукобили са милитантима, а затим је америчка летелица напала скровиште терориста.

У другим покушајима задржавања ИД-а, руске ваздухопловне снаге извршиле су 20. јула више од 50 ваздушних удара на ц́елије терориста у централном региону Сирије. ИД је претрпео непознат број људских губитака.

Упркос напорима СДФ-а, Дамаска и Русије, ИД наставља покушаје ширења својих операција.

Орић показивао касете својих војних подухвата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА