Најновије

ДОДИК: Нека се нико не чуди корацима које ћемо предузети

Милорад Додик каже да је покретање петиције, као вид протеста против антицивилизацијске одлуке Валентина Инцка, његов лични чин отпора према таквој одлуци.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је за Срну нагласио да је петицију потписао слободно и с пуном свешћу о важности теме и тренутка и препушта свима да слободно одлуче хоће ли се својим потписом придружити њему.

"Исто тако желим да подржим све појединце и организације који це на било који нацин пружити отпор и дићи глас против једног тако накарадног акта на који није имао право ни изабрани, а камоли неизабрани ауторитет. Ако су то и петиције које би покренули као политичке партије и то подржавам, јер сматрам да ово није тренутак за партијска надгорњавања и да је ово тренутак када треба да покажемо национално јединство", истакао је Додик, преноси РТРС.

Он је поруцио да представници међународне заједнице у БиХ имају још мало времена да реагују, поништавајући Инцков осветнички акт, и врате какву такву стабилност у БиХ.

"У супротном, Републици Српској није остављен избор и нека се нико касније не чуди корацима које ћемо предузети. Ми за ову ситуацију не сносимо никакву одговорнист, нити смо предузели било какву акцију у правцу дестабилизације БиХ. Све што се дешава и што се може десити биће реакција. Ми као народ и као Република Српска морамо рећи да је ово последња линија одбране нашег достојанства", указао је српски цлан Председништва БиХ.

Додик је нагласио да одговорност за ову ситуацију сносе и они који би да се оперу од Инцковог акта, ако нису учествовали у Инцковој ујдурми, нису је спречили, а знали су за њу.

Како су тела умрлих у различитим периодима укопали у једну масовну гробницу, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА