Најновије

КУРЦ БРУТАЛАН: Не желим болесну идеологију талибана у Европи, масовно примање азиланата није решење!

Аустријски канцелар Себастијан Курц истакао је да не жели да увезе у Европу, како је рекао, болесну идеологију талибанских фанатика.

Себастијан Курц. (Фото: Јутјуб)

Курц је, у интервјуу немачком дневнику Билд, рекао да је лично забринут због повлачења међународних снага из Авганистана.

О фанатизму талибана рекао је да управо не жели да се увози та "болесна идеологија" у Европу.

"Сигурно ћемо наставити да протерујемо у Авганистан. Проблеми Авганистана не могу се решити тиме што ће Немачка и Аустрија, као 2015. примити масовно људе", истакао је Курц.

Он је нагласио да се ситуација у тим земљама мора побољшати.

"Ако људи морају да беже онда сматрам да су суседне државе, Турска или безбедни делови Авганистана, дефинитивно права места где људи могу да оду уместо да крену ка Немачкој, Аустрији или Шведској", објаснио је он.

Рекао је да је право на азил било замишљено као право за појединце и то ако некога гоне из политичких или верских разлога.

"Право на азил није било замишљено да целе земље ии регионе крену на пут и онда у Европи бирају и кажу желим управо у Немачку. То није у духу оних који су замислили право на азил", рекао је он.

Курц је навео да је већ велики проблем када неко илегално уз помоћ кријумчара људи дође у Грчку и додао да је због тога срећан што се став у Европи, с тим у вези, променио.

"Види се то и у Немачкој где нико више, од канцеларке Ангеле Меркел па на даље не говори 'молим вас крените на пут, бићете примљени у Немачкој', већ се упућују супротни сигнали", указао је он.

Говорећи о исламизму објаснио је да се у међувремену свуда спознало да је масивни талас миграната из других култура, који су делимично или потпуно необразовани, изазвао масивне проблеме у Европи.

Указао је и на проблем криминала, подсећајући да је пре пад недеља у Аустрији једна 13-годишња девојчица од стране више авганистанских младића дрогирана, силована и убијена.

"Такву бруталност у прошлости нисмо имали", рекао је Курц указујући да бројке јасно говоре о том проблему.

Он је нагласио да је тачно да западне землеј имају проблем са људима који долазе из Авганистана, Чеченије, и других делова света из потпуно других култура и система.

Такође је подсетио да је мигрантским таласима у последњих пар година увежен, у већем обиму, антисемитизам у Европу.

"Дошли су људи који су јасно хомофоби и који не поштују права жена", закључио је он.

ДНР одговорио на украјинске планове о заузимању Донбаса! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА