Најновије

ОГЛАСИО СЕ СТЕФАНОВИЋ И ОТКРИО ДА ЛИ ЋЕ КОСОВО УЋИ У ИНТЕРПОЛ! Пажљиво прочитајте шта је рекао пред пут у Чиле

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас, уочи пута у Чиле, на седницу Генералне скупштине Интерпола, да Србија има чврсте полицијске, правне и политичке аргументе који потврђују да такозвано Косово не може да буде примљено у ту организацију.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

"Србија има снажне полицијске, правне и политичке аргументе који недвосмислено потврђују да такозвано Косово не може бити примљено у Интерпол", написао је Стефановић на свом Твитеру.

Део српске делегације већ се налази у Чилеу, где ће се одржати 88. Генерална Скупштина Интерпола.

Иначе, дипломатска борба против овог захтева Приштине траје још од прошлогодишње Генералне Скупштине у Дубаију, на којој је овај захтев одбијен и у наредним данима биће још више интензивирана.

Приштина је ове године променила тактику у настојању да обезбеди чланство у Интерполу, па су из ње стизале вести да ће одустати од аплицирања и да су свесни да немају међународну подршку.

Истовремено су, међутим, према изворима из делегације која ће бранити позицију Србије, иза кулиса вршени озбиљни притисци од стране земаља које подржавају независност Косова.

Тако је и Чиле који не признаје независност Косова у последњем тренутку одобрио присуство косовској делегацији на Генералној скупштини.

Прочитајте ОВДЕ  шта Стефановић отворено каже.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА