Најновије

ПАШИЊАН НЕМА ДРУГО РЕШЕЊЕ: Моли руску војску да заузме границу

Вршилац дужности премијера Јерменије Никол Пашињан предложио је распоређивање руских трупа дуж целе границе са Азербејџаном.

Руси у Карабаху (Фото: РИА Новости)

„С обзиром на тренутну ситуацију, мислим да има смисла размотрити питање распоређивања пунктова руских граничара по читавој дужини јерменско-азербејџанске границе, што ће омогућити извођење радова на демаркацији и делимитацији границе без ризика од војних сукоба", рекао је он на састанку владе и додао да о томе планира да разговара са Москвом.

Дан раније, Јереван је објавио вест о три мртва и пет рањених војника током пуцњаве на граници, било је и жртава са азербејџанске стране. Касније, уз посредовање Москве, стране су се договориле о примирју, али данас је су борбе настављене.

Односи између двеју земаља су веома напети, углавном због ситуације око Нагорно-Карабаха. Прошле године, још једна рунда војне конфронтације завршена је закључењем споразума корисног за Азербејџан: Јерменија је вратила регије Келбаџар, Лачин и Агдам; Руски мировњаци су стационирани у региону.

Након тога је почело разграничење, што је резултирало још једном кризом, чији се врхунац одиграо у мају.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА