Најновије

ДНР ОДГОВОРИЛА ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ: Украјина је добродошла у Доњецк

Доњецка Народна Република одговорила је на изјаву Велике Британије у којој је изражена нада да ће украјинска фудбалска репрезентација ускоро моћи да игра у Доњецку.

Доњецк (Фото: РИА Новости)

Портпарол делегације ДНР у Контакт групи Владислав Московски рекао је да је Република спремна да угости украјински тим, па чак и утакмице будућег светског или европског првенства.

„Лондон је представио свој „предлог“за решавање сукоба у Донбасу.

У време када украјински делегати прећуткују преговоре, амбасада Велике Британије пре меча Енглеске и Украјине изразила је наду да би украјински тим ускоро могао да игра у Доњецку.

Доњецка Народна Република је, наравно, спремна да националном тиму пружи такву прилику слањем званичне пријаве ФИФА-и да буде домаћин неколико утакмица будућег Светског или Европског фудбалског првенства у ДНР, у којима, између осталог, се могу позвати на подршку ове иницијативе из Британске амбасаде у Украјини.

Срећни смо што смо домаћини украјинског тима у оквиру Хуманитарног програма за поновно уједињење народа Донбаса и подршке грађанима који говоре руски језик у Украјини. Могу дођу преко контролног пункта Новотроицкоје у близини Њујорка (насељено место у делу Донбаса који контролише Кијев – прим. ред.).

Сигурни смо да британска амбасада зна где је то. Али уз само један услов: да дођу играчи, а не агенти СБУ, диверзанти и други слични контингент Оружаних снага Украјине, за чије активности Врховна Рада сада разматра законе. Моћи ћемо да организујемо излете за спортисте, обезбедимо им потребне услове за тренинг и припрему за такмичења. Бићемо спремни да помогнемо у организацији конференције за штампу после меча, тим пре што је руски језик добродошао само у Доњецк.

Али озбиљно, чак и такве изјаве лондонских дипломата више личе на предлог за решавање сукоба него на предлог садржан у кијевском „Акционом плану“ за приоритетни повратак јединица оружаних снага Украјине на раније заузете положаје у Доњецку без икаквог политичког решења“. наводи се у саопштењу.објављеном на Телеграм каналу делегације ДНР у Контакт групи на преговорима о решавању сукоба у Донбасу.

А како је украјинска војска открила своје положаје на линији фронта, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА