Најновије

ПЕТ ШАМАРА ЦРНОГОРСКИХ "ПРИЈАТЕЛЈА": Провидан покушај да се на Београд пребаци кривица за затегнуте односе!

После серије (не)објашњивих потеза владе Здравка Кривокапића, који су били директно усмерени против интереса Србије, из Подгорице се сад упиру да сву кривицу за додатно затегнуте односе свале на - Београд.

Мило Ђукановић и Здравко Кривокапић. (Фото: Јутјуб)

У томе предњачи председник црногорског парламента Алекса Бечић, тврдећи да се против њих води прљава кампања и прекоревајући нас за рушење братских, пријатељских, комшијских и регионалних односа.

Откад је Кривокапић изабран за новог премијера Црне Горе, а Бечић за шефа парламента, случај протераног амбасадора Србије Владимира Божовића додатно је закомпликован, али је суштина да повратка - нема. Црногорски парламент је усвојио срамну "Резолуцију о Сребреници", у којој се чак налазе и оштре казне.

На истој седници сменили су и једног од укупно троје Срба у тамошњој влади: шеф ресора правде Владимир Лепосавић разрешен је због "релативизовања геноцида у Сребреници". Од потписивања Темељног уговора са СПЦ - чија је одбрана покренула литије и уздрмала режим Мила Ђукановића - направљен је перформанс, а епилог се не назире.

Шта је за то време урадио Београд? Премијерка Србије Ана Брнабић, усред највеће несташице вакцина, уручила је Кривокапићу на подгоричком аеродрому првих 2.000 вакцина, а накнадно је стигло још толико. У другој тури добили су 10.000 доза. А пре десетак дана, и то тако што се "излетео" министар одбране тзв. Косова Арменд Мехај, сазнали смо да је Црна Гора донирала 400 вакцина припадницима тзв. "Косовских безедносних снага"?!

Јован Вучуровић, посланик Демократског фронта из Нове српске демократије, указује да већ извесно време Бечић и Кривокапић воде политику која је блиска ДПС:

- Ако нечији потези нису братски, онда су то они које председник Црне Горе, као и председници њене владе и скупштине повлаче у односу на Србију и српски народ. Да није можда Србија нечим изазвала власт у Подгорици да призна лажну државу Косово? Наравно да није, али са том политиком ДПС настављају Кривокапић и Бечић. Они су се жестоко забринули што је посланица Драгиња Вуксановић заустављена на аеродрому, а не интересује их што је Ристо Јовановић киднапован и заточен од стране албанских терориста. Не видим и да је Србија "небратским" потезом изазвала изгласавање антисрпске резолуције о Сребреници.

Ово је био циљ последњег америчког бомбардовања у Сирији и Ираку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА