Најновије

"ШУТИРАЛИ СУ ГА И УДАРАЛИ КАМЕНОМ ПО ГЛАВИ!": Потресна исповест мајке Николе (13) којег су на КиМ претукли шиптари! (ВИДЕО)

Пресекло ме је, од страха и бриге нисам знала где се налазим када сам чула да ми је син претучен. То речима не може да се опише...

Никола Перић. (Фото: Јутјуб)

Овако почиње причу Милица Перић, мајка тринаестогодишњег дечака Николе Перића којег је, како се верује, група Албанаца синоћ претукла у селу Гојбуља надомак Вучитрна.

- Били смо код куће, када је комшија дотрчао и рекао: "Никола је повређен, хајде, хитно морамо да га водимо код доктора". Када сам то чула пресекло ме је, нисам знала где се налазим. А тек када сам га видела, нисам знала где са собом - прича Милица.

Никола је синоћ примљен у Клиничко болнички центар у Северној Митровици, а након санирања задобијених повреда, задржан је све до јутрос.

Данас је са родитељима код куће, а има видне повреде изнад ока, подливе и посекотине на рукама и ногама, око врата огреботине, модрицу на стомаку...

- Питала сам га шта се десило, испричао ми је да је са браћом и другом играо фудбал, и да су их изненада, из чиста мира, појурили неколико старијих Албанаца од 16 и 17 година. Остали су побегли, али нашег НИколу су стигли. Оборили су га на земљу, шутирали ногама и рукама, чак су га ударили и каменом у главу. Зато и има хематом - једва успева да савлада сузе Милица.

Срце јој се, додаје она, стегло када јој је рекао: "Мама, нисам имао снагу да бежим! Пошао сам, али нисам успео да се одбраним, и остао сам доле".

- Дозивао је неког да му помогне, али га нико из оближње породице није чуо. Цео дан нисмо имали струју, агрегат је радио и загушио његове повике - прича Милица.

Каже и да су га и раније јурили бициклама, али да им је тада побегао. Овај пут су били бржи од њега.

- Не знам шта их је испровоцирало, вероватно им је пажњу привукао ланчић са крстићем који је носио око врата. Поцепали су му мајицу, покидали су му ланчић, отуд му и те огреботине око врата које су му направили док су га вукли. Муж га је после наша поред места на којем су га тукли - каже Милица.

Никола је, додаје она, данас добро, неће да покаже да је уплашен и дечачки смишља и набраја како ће да узврати својим нападачима. Ако их препозна.

- Стално прича: мама, ја ћу њима ово, ја ћу њима оно, само када их препознам. Коначно се мало смирио, а мени тек сада није свеједно. И пре сам се плашила, али ме је тек сада страх да га пустим и да изађе. Могла сам раније бар да га пошаљем да оде до продавнице, али после овога не знам шта да радим - каже Милица.

У Гобељу иначе има двадесетак српских кућа, мешовита је средина, али и поред овог напада породица Перић не помишља да се исели.

- Ни на крај памети ми није да идемо. Овде смо цео живот и не планирамо нигде да идемо. Чак ћемо поправити покидани ланчић, како би Никола могао поново да носи - прича Милица.

Путин потписао нову Стратегију националне безбедности Русије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА