Најновије

Подршка Вишеградске групе споразумима склопљеним у Скопљу

Земље чланице Вишеградске групе поздрављују споразуме које су у Скопљу потписале Србија, Северна Македонија и Албанија. Министри спољних послова Мађарске, Чешке, Словачке и Пољске навели су да верују да ће тако чврста сарадња земаља Западног Балкана допринети стабилности и развоју региона.

Еди Рама, Александар Вучић и Зоран Заев. (Фото: Јутјуб)

„Земље Вишеграда и даље подржавају убрзање процеса проширења Европске Уније“, навели су мађарски министар спољних послова Петер Сијарто, чешки Јакуб Кулханек, словачки Иван Корчок и пољски министар Збигњев Рау.

Председник Србије Александар Вучић и премијери Северне Македоније и Албаније Зоран Заев и Еди Рама потписали су у Скопљу три документа која ће олакшати трговину у региону и омогућити јединствено тржиште рада, али и међусобну помоћ у ванредним ситауцијама.

Лидери три земље потписали су на регионалном економском форуму, у оквиру иницијативе „Мини Шенген“, Меморандум о разумевању о сарадњи на олакшању увоза, извоза и кретања робе на Западном Балкану, Меморандум о разумевању о сарадњи у вези са слободним приступом тржишту рада на ЗБ и Споразум о сарадњи у заштити од катастрофа на ЗБ.

Ново име за „Мини Шенген“ је „Отворени Балкан“, договорено је у Скопљу.

Израел оптужио Иран за напад на танкер, на потезу Техеран! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА