Најновије

ИЗБОР ЧЛАНОВА ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ БИЋЕ ИЗМЕЊЕН: Метју Палмер данас и сутра са водећим босанскохерцеговачких политичарима!

Амерички изасланик за Западни Балкан Метју Палмер је у радној посети Босни и Херцеговини, а састаће се са домаћим званичницима. Један од назначајнијих разлога посете јесу измене Изборног закона Босне и Херцеговине.

Метју Палмер. (Фото: Јутјуб)

Сусрети би требало да почну данас, а за сутра, 5. јуна, су најављени његови одвојени састанци са члановима Председништва Босне и Херцеговине. Како су саопштили из ове институције, прво ће разговарати са Жељком Комшићем (ДФ), потом Шефиком Џаферовићем (СДА), а онда и са председавајућим Милорадом Додиком (СНСД).

Како су саопштили из Парламента Босне и Херцеговине, такође сутра би Палмер требало да разговара са члановима парламентарне Интерресорне радне групе за измену Изборног закона. Овом састанку би требало да присуствују и директор за Западну Европу, Западни Балкан, Турску и Велику Британију у Европској служби за спољне послове (ЕЕАС) Ангелина Ајхорст, амерички амбасадор Ерик Нелсон и шеф Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини Јохан Сатлер.

Раније ове недеље, након седнице Председништва и Главног већа Хрватског народног сабора (ХНС), је председник ХНС-а и ХДЗ-а Драган Човић изјавио да у недјељу, 4. јула, очекује договор о измени Изборног закона, а у делу који се односи на избор чланова Председништва Босне и Херцеговине.

Коме ће Путин дозволити да учествује у новој подели света? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА