Најновије

АМЕРИ НЕШТО ОПАСНО СПРЕМАЈУ У СИРИЈИ: Подигли војску побуњеника против ИД, али Дамаск сумња у праве намере

Да би спречили поновно оживљавање тероризма у и око гарнизона Ал-Танф, на југу Сирије, здружене снаге америчке снаге CJTFOIR или "Непоколебљива решеност" и њихови сиријски савезници, про-амерички милитанти из групе "Maghaveir Thovra" одржали су заједничке војне вежбе у Ал-Танфу, стоји у посту на Твитеру који су објавиле коалиционе снаге.

Ал-Танф (Фото: Твитер)

Они су одржали вежбе чији је циљ наводно уклањање остатака ИД у Сирији, одвраћање сваке потенцијалне претње и осигурање мира и стабилности за људе у том региону. 

Међутим, сиријска влада ову групу сматра терористичком организацијом коју терети заједно са америчким окупаторским снагама да су одговорни за снабдевање наоружањем ћелија ИД у централној Сирији, као и за слање бораца који преко Јордана улазе у Сирију.

Сиријска војска је више пута покушавала да заузме Ал Танф на граници са Ираком и Јорданом, али је сваки пут наишла на жесток одговор америчких снага и авијације, тако да је подручје још увек под контролом побуњеника и америчких трупа.

Џихадисти ИД већ дуго опстају у нехуманим пустињским условима, али за дивно чудо - спремни, добро наоружани, нахрањени, па се поставља питање како то када су са свих страна окружени сиријским и про-иранским снагама и у ужареној пустињи. Поред тога, редовно их бомбардују руски авиони, а они и даље опстају.

Због тога се верује да ћелије ИД уствари добијају пуну подршку милитаната Магхавеир Тховра и тамошњих америчких командоса у Ал-Танфу. Остаје нам да видимо да ли се то спремају заиста за обрачун са ИД као што кажу, или за напад на сиријске и про-иранске трупе у Сирији.

Бајден је одмах након Женеве направио опасан маневар према Русији! Покушај да превари Путина. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА