Најновије

ЗАГРМЕЛА ПУТИНОВА ВОЈСКА: Све се затресло од силе! Радили топови и минобацачи (ВИДЕО)

Пет великих тактичких вежби одржано је у руској војној бази у Таџикистану. Шта знају показали је руска моторизована пешадија, тенкисти, извиђачи, артиљерци и оператори ПВО система, пише ТВ Звезда.

Вежбе руске војске (Фото: ТВ Звезда)

У маневрима је укупно учествовало готово три хиљаде војника, који су у различитим условима требали да одбију напад условног непријатеља.

На планинском венцу Самбули артиљерци су увежбавали живу ватру из самоходних топова "Гвоздика" и минобацача "Сани". Извиђачке групе користиле су најсавременије техничке комплексе "Фара" и "Стрелец" за откривање и корекцију ватре.

Посаде противваздушних ракетних система С-300 пружиле су отпор условном ваздушном нападу непријатеља из различитих праваца и са различитих висина. Посаде хеликоптера Ми-24 и Ми-8 лансирале су невођене авионске ракете, погодивши преко петнаест циљева.

 

Раније је руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао да Русија и Таџикистан морају бити спремни да одбију могуће претње са територије Авганистана, поготово у светлу повлачења америчких трупа.

Министар је истовремено нагласио да Русија и Таџикистан имају заједничке задатке да осигурају сигурност и стабилност у региону Централне Азије.

Нови проблем у Авганистану у најави. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА