Најновије

ДАЧИЋ О РЕЗОЛУЦИЈАМА: Правда је када се осуде сви злочини!

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да нико не врши притисак на земље региона и Приштину да усвоје Резолуцију о Сребреници, већ да је то њихово додворавање и стварање атмосфере да Србија једина не осуђује геноцид.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Дачић је за К1 казао да Србија никада није оправдавала злочине који су се десили, али да се не сме стварати ситуација у којој се осуђују само једни злочини, али не и злочини који су почињени над српским народом.

- Ако неко жели да буде праведан, онда мора да осуди све злочине - поручио је Дачић.

На питање да ли је текст Резолуције о Сребреници у Приштини исти онај који је усвојен у Подгорици, Дачић каже да није видео текст, али да претпоставља да је реч о "једном истом клишеу".

- Мислим да већ дуги низ година нико не измишља неке речи које би биле специфичне, него се широм света усвајају различите резолуције које се своде на једно - да се осуђује геноцид и то не би требало ништа да нас изненађује - рекао је Дачић.

Подсећа да је Црна Гора усвојила Резолуцију о Сребреници 2011. године којом је осудила злочин, међутим, каже, вероватно та резолуција није одговарала, јер се није спомињао "геноцид".

Дачић наводи да је Србија раније позвала све парламенте других земаља да осуде све злочине и додао да то нико до сада није урадио.

Упитао је шта би се догодило уколико би Србија усвојила резолуцију о геноциду у Јасеновцу и да ли би Хрватска то схватила да је уперено против њеног народа.

- Жалосна је ситуација да злочин над Србима није вест и не заслужује пажњу - рекао је Дачић.

Додао да су тим резолуцијама очи поново упрте у прошлост, а са таквим погледом, иштиче, регион не може далеко да догура.

Антисрпске резолуције ујединиле Ђукановића, Кривокапића, Бечића, Куртија, Тачија и Харадинаја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА