Најновије

МУП Србије: Курир прекраја истину

БЕОГРАД - Министарство унутрашњих послова осудило је и оценило као "тенденциозне и неистините наводе" изнете у данашњем издању листа "Курир", о томе да на јучерашњој конференцији сарадници министра Небојше Стефановића нису дозволили новинарима тог листа да постављају питања.
МУП (Фото: mup.gov.rs)

МУП (Фото: mup.gov.rs)

МУП наводи да је свим новинарима била дата могућност да поставе питања. У саопштењу се додаје да се МУП противи и злоупотреби јавног мњења коју, како се наводи, тај лист у последње време свакодневно спроводи. "Министарство унутрашњих послова познато је по томе да су конференције за медије које одржава отворене за сваку врсту питања, често и ван теме саме конференције, о чему сведоче и директни преноси више телевизија с националном фреквенцијом, чиме демантујемо покушај да се нашем Министарству и самом министру имплицира лоша сарадња са представницима медија", наводи се у саопштењу. МУП истиче да су јучерашњу конференцију директно преносиле телевизије, што омогућава да се накнадно прегледа снимак који МУП овом приликом доставља, као довољну потврду да је министар Стефановић пружио свим новинарима могућност да поставе питања која желе, у шта су могли да се увере и грађани који су пратили директан пренос. "Упркос деликатности полицијског посла, МУП је последње министарство коме се може имплицирати покушај цензуре, јер се информације медијима достављају током целог дана, у најкраћем могућем року, непосредно након самих догађаја, усмено и писмено, омогућен је фото и видео материјал реализованих акција, а запослени у Бироу за сарадњу с медијима доступни су новинарима 24 часа", наводи се у саопштењу МУП-а. Додаје се, "да поштујући професионални и етички кодекс, МУП неће улазити у разлоге зашто у последње време лист "Курир" прекраја истину".
Прочитајте још:
"Да то заиста чини, потврђује снимак дела јучерашње конференције, на коме се види да министар позива новинаре да поставе сва питања која желе", каже се у саопштењу МУП-а. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА