Најновије

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОДЛУЧНА: Нећемо уклањати мурале Младићу!

На најаву одлазећег високог представника Валентина Инцка да ће наложити уклањање мурала са ликом генерала Ратка Младића у општинама и градовима Реублике Српске, начелници тих општина и градова поручују да их неће прекречити, да то није у њиховој надлежности или ће о томе, кажу, размишљати када добију писмо високог представника.

Ратко Младић. (Фото: Јутјуб)

Инцко је јуче изјавио да је намеравао, након изрицања правоснажне пресуде, да пошаље писмо општинским начелницима са захтевом да се наложи уклањање "провокативних мурала".Додао је да је ових дана обишао Фочу, да лично провери како изгледа мурал посвећен генералу Младићу величине 25 метара.

"Али, након шока, грча и неверице, које сам осетио у овом градићу с пуно великих мурала с ликовима великих ратних злочинаца, схватио сам да је нужно послати СОС широм цивилизованог света уместо да молим и призивам начелнику разборитост, како у Фочи, тако и у Калиновику, Невесињу и другде", рекао је Инцко.

Начелник Гацка Огњен Милинковић каже да га је затекла оваква изјава одлазећег високог представника који, према његовом мишљењу, оваквим изјавама само изазива нове поделе.

" Ја сам на позицији начелника од децембра и није било ниједне жалбе на мурал, а колико сам упознат, није их било ни раније. Ја као начелник имам добар однос и с Бошњацима у Гацку и никад нико није тражио да се мурал уклони", рекао је Милинковић за бањалучки Глас Српске.

Указао је да се Инцко поново, како је казао, противправно меша тамо где му није место и да својим деловањем само кочи даљи напредак и помирење.
" Инцку би било боље да је искористио своју позицију да доведе неког инвеститора из своје земље и тако на конкретан начин помогне да грађани имају бољи живот и остају овде", јасан је Милинковић.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић у изјави за Глас Српске истиче да неће одговорити на писмо одлазећег високог представника, уколико га Инцко пошаље градској администрацији. "То није у нашој надлежности. Постоји један мурал на приватном објекту и ми немамо надлежност да га уклонимо. Тако да, све и да добијемо такво писмо, ми нисмо у могућности да реагујемо", рекао је Аџић.

Начелник Невесиња Миленко Авдаловић истакао је да ће о конкретним потезима размишљати тек уколико добије такво писмо. "Не бих сада ништа да коментаришем, јер још није било никаквих конкретних потеза Инцка и не желим сада о томе да размишљам", био је кратак Авдаловић.
Начелник Фоче Милан Вукадиновић није одговарао на позиве Гласа Српске.

Курти захвалио Кларку за НАТО агресију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА