Најновије

ХАЈЛ ВУЧИЋ! СНС хита ка фашизму, нема ни извињења за поруку у граду у ком су нацисти завили у црно 2.500 породица!

Пошто је и после пуних 25 дана изостала свака реакција Српске напредне странке поводом објаве на Фејсбук страници „Једна странка, једна земља, један председник – Александар Вучић” њиховог члана и функционера Мирослава Петрашиновића, председника Скупштине града Крагујевца одборници Заједно за Шумадију – Здрава Србија сазвали су конферецнсију за новинаре у Градској управи.

Пред стрељачким водом нациста само у Крагујевцу пале су хиљаде (фото: Јутјуб)

– У питању је једна од најпознатијих нацистичких парола из Хитлеровог времена и то је незамисливо у Србији, поготово у нашем граду где су фашисти 1941. године стрељали преко 2.500 Крагујевчана. Очекивали смо реакцију повереника СНС-а и градоначелника Крагујевца Николе Дашића, али је она за ових 25 дана изостала. Такође, нема ни јавне изјаве поводом овога самог Мирослава Петрашиновића, рекао је Ивица Самаиловић, испред Одборничке групе ЗЗШ-ЗС.

Они захтевају од Српске напредне странке, градоначелника, Одборничког клуба СНС-а да се коначно јавно изјасне поводом ове нацистичке пароле коју је њихов члан и функционер Мирослав Петрашиновић „избацио” на својој Фејсбук страници.

– Да ли је то урадио из незнања или не, нас то не интересује. Интересује нас само то да је функција коју обавља Петрашиновић једна од најбитнијих у Крагујевцу. Са те позиције председник градске Скупштине мора да води рачуна да се не удвара председнику своје странке, већ да размишља о свакој речи, реченици и пароли коју „избацује” као човек на тако битном месту, сматрају чланови ове Одборничке групе у Скупштини града.

За њих је ћутање о овом случају недопустиво за Крагујевац и његове грађане.

– Није се чак ни извинио породицама које су фашисти стрељали под том паролом. Упозоравамо на то и тражимо званичну реакцију Дарка Глишића, председника Извршног одбра СНС-а и самог председника њихове странке Александра Вучића. Ако реакције поново изостану, сматраћемо да Српска напредна странка полаким али сигурним корацима гази ка реторици и идеји фашизма коју усваја, што је погубно не само за наш град и Крагујевчане већ за читаву Србију, закључио је Самаиловић.

Одборници ЗЗШ-ЗС ће наставити да на то подсећају јавност, не само Крагујевачку док Петрашиновић од своје странке, СНС-а не „добије консеквенце”, а по њима у европским и свим развијеним земљама да је ико направио овакав гаф, сам би дао оставку из моралних обавеза.

Након Ангеле, пакује се и Вучић, читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА