Најновије

СВЕТ СТРАХУЈЕ ОД НАЈГОРЕГ: Русија гради два нова авиона “Судњег дана”

“Извештаји о новим руским авионима “Судњег дана” поклопили су се са знатижелјним војним активностима САД-а”. Ово је најавио амерички стручњак Марк Епископос.

Руски авион (Фото: mil.ru)

Пре извесног времена постало је познато да је Русија започела изградњу два нова авиона “Судњег дана” на платформи Ил-96-400М. Ове машине треба да замене владин Ил-80, који је изграђен на бази совјетског путничког Ил-86. Такве податке изнео је “Тhе Nаtiоnаl Intеrеst”. 

„Нови авиони “Dооmsdаy”  имаће двоструко већи долет од својих претходника. Такође се могу похвалити новим радио -комуникационим системом и другим ажурирањима авионике “, примећују аутори НИ.

Авионе судњег дана цивилне и војне вође користе за вођење земље током ванредних ситуација. Ова класа авиона, тренутно у власништву само Русије и Сједињених Држава, може се похвалити присуством опреме за електронско ратовање и способношћу да остане у ваздуху дуже време.

Према америчким аналитичарима, нема ништа апокалиптично у намерама Русије да изгради два нова авиона “Судњег дана”, јер сличне авионе има и Америка.

Ваздушне команде се стално побољшавају како би повећале преживљавање, и обезбедиле одговарајући степен међусобне повезаности између авиона и критичних копнених циљева. Амерички пандан ових авиона је Bоеing “E-4B Nightvаtch”, заснован на Bоеingu 747-200B.

„Ово није ништа друго до нормалан циклус модернизације. Дакле, командни авиони Москве из совјетске ере требало би да буду доведени на исти ниво као и остатак Ваздушно -космичких снага Русије “, навели су амерички новинари.

Посматрачи часописа Тhе Nаtiоnаl Intеrеst  скренули су пажњу на чињеницу да је неколико сати пре објављивања нових руских авиона “Судњег дана” Пентагон био прилично узнемирен. 

Стручњаци су подсетили, да амерички Bоеing “Е-4B Nightvаtch”  служи као ваздушни командни центар, и да га могу користити амерички председник, министар одбране и други високи политичари и војска.

Стејт департмент усвојио одлуку, Москва жестоко реаговала! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА