Најновије

Беливуков човек у просторијама СНС спремао бакљаде

Криминална група Вељка Беливука, која се оптужницом терети за најбруталнија убиства, отмице, доловање дроге и силовање, међу својим члановима имала је и оне који су и те како били повезани са влашћу, односно са Српском напредном странком. Међу онима које је недавно подигнута оптужница обухватила, налази се и Владимир Грек, страначки кадар СНС, запослен у ЈКП “Хигијена” Панчево, и човек који је био међу организаторима напаредњачких бакљада за време полицијског часа прошле године.

Беливуков човек у просторијама СНС спремао бакљаде (Фото: Јутјуб/ Правда)

Грек, који се налази међу оптуженим члановима криминалне групе Вељка Беливука, налази се од 6. фебруара у притвору.  Запослен је у јавном сектору, а њега је тамо, према речима потпредседнице Странке слободе и правде, Маринике Тепић, запослио актуелни градоначелник Панчева, Александар Стевановић.

Тепић је објаснила да је Стевановић то учинио још док је био на челу ЈКП “Хигијена” Панчево, напомињући да је у децембру прошле године Грек добио решење као стално запослени.

Међутим, пре сталног запослења, Грек је, судећи по доступним снимицима, чинио разне услуге за владајућу, Српску напредну странку. И о томе је говорила Тепић, напомињући да је управо Грек био један од коловођа бакљаде током полицијског часа, коју су напредњаци  организовали како би пружили подршку свом лидеру, Александру Вучићу и како би заплашили опозицију.

Ко им је обезбедио кретање

“Он је био у групи лица којој је током полицијског часа било дозвољено кретање, па се поставља питање ко им је то обезбедио.  У питању је човек који је снимљен 28. априла 2020. године како испред седишта СНС у Панчеву добија директиву да отпочне срамне бакљаде против опозиције и Драгана Ђиласа. Пошто се очигледно добро показао у бакљадама, Грек је у децембру 2020. добио посао за стално. Дакле, у децембру је добио запослење од СНС за стално, а два месеца касније уследила је робија”, рекла је Тепић.

У разговору за дневни лист “Нова” адвокат Владимир Тодорић истиче да постоје бројни докази да је клан Вељка Беливука држава створила зарад сопствених интереса. 

“Сад кад видимо да су људи из Беливуковог клана били запослени у јавном сектору више нема никакве недоумице да за кога су они радили. Знамо да су они били обезбеђење на скуповима СНС, да су пребијали новинаре, учеснике протеста, да су дисиплиновали навијаче да не скандирају против председника Вучића. Све то доказује да су они радили за државу”, наглашава Тодорић.

Према његовим речима, друго питање је до које мера ишла повезаност мафије и власти.

“Требало би разјаснити да је та повезаности ишла до самог шефа државе или до министра унутрашњих послова и Безбедносно информативне агенције. Оно што ми не знамо и немамо од доказа се сигурно налази у рукама страних обавештајних служби које по природи ствари зна много више од наше јавности”, закључује саговорник.

Владимир Грек (37) осуђиван је два пута због трговине наркотицима а против њега се води поступак и за насилничко понашање. На саслушању поводом оптужби да је члан Беливукове групе, Грек се бранио ћутањем.

У кинеској провинцији почели велики маневри, нагађа се који је могући "замишљени противник", талибани или САД. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА