Најновије

ОГОЉЕНА ПРОВОКАЦИЈА УКРАЈИНЕ: Руси загрмели из све снаге, неће остати неми на овакав безобразлук Кијева

Нагађања Алексеја Резникова, заменика премијера Украјине задуженог за реинтеграцију територија ван државне контроле, а у којима он спекулише да би Украјина могла да дозволи размештање америчких ракетних система ПВО јесте огољена провокација, оценио је председавајући одбора за спољне послове руске Думе Леонид Слуцки.

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

- Изјава Резникова је груба провокација. Распоређивање америчких система ПВО у Украјини могло би да промени однос снага у региону и изван њега - поручио је Слуцки и предочио да се за ракетни ПВО систем Аегис користе лансирне рампе Мк41, које се могу користити и за лансирање крстарећих ракета, а не само ПВО, преноси ТАС.

Он је упозорио да би евентуално размештање таквих система близу границе с Русијом сигурно повећало тензије и изазвало одговор Москве.

- За жаљење је што украјински закони дозвољавају комадање онога што је преостало од суверенитета Украјине и угрожавање безбедности грађана. Украјински политичари спремни су да жртвују све својим учешћем у овом пројекту против Русије - оценио је Слуцки током састанка са председником Џејмстаун фондације Гленом Хауардом.

Иначе, Резников је током свог боравка у САД спекулисао о потреби проширења украјинског система ПВО због тога што је, како је рекао, званични Кијев забринут због могућности распоређивања руских нуклеарних система на Криму.

Како је Лазански уништио Хрвате прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА