Најновије

И НАД ПОПОМ ИМА ПОП! УБИЈЕН ЕЛИТНИ СНАЈПЕРИСТА: Више неће ловити сиријске војнике

Снајперисти Сиријске арапске армије (САА) 11. августа су убили елитног снајперисту Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТШ), повезаног са Ал Каидом, де-факто владара северозападне сиријске области Велики Идлиб.

Абу Адана (Фото: South Front)

Снајпериста, идентификован као Хасан Халид Рахал, погођен је снајперима САА на планини Завија у јужном делу Великог Идлиба.

Рахал, познат под својим именом "Абу Адана", потиче из града Мар Шимарин који тренутно држи САА. Наводно је убијени милитант био елитни снајпериста ХТШ-ове бригаде "Абу Бакер ал-Сидик".

Снајперисти ХТШ-а појачали су нападе у последњих неколико месеци. САА је одговорила распоређивањем својих снајпера на линији фронта у Великом Идлибу.

Прошле недеље, двојицу милитаната ХТШ-ове бригаде "Абу Бакер ал-Сидик" убили су снајперисти САА на једној од линија фронта Завија. Један од убијених милитаната био је држављанин Малдива.

ХТШ и његови савезници из оперативне собе "Ал-Фатех ал-Мубин" свакодневно крше прекид ватре у Великом Идлибу, којим су прошле године посредовале Русија и Турска. САА и њени савезници су на ова кршења реаговали на различите начине. Ипак, милитанти не одступају.

У Сирији могућ рат између Русије и Израела! Више о томе читајте ОВДЕ

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА