Најновије

"Пленковићу, уведи санкције Републици Српској и блокирај Србију": Сабор ''соколи'' премијера

Чланица хрватског Сабора Каролина Видовић Кришто обратила се јавности поводом састанка премијера Андреја Пленковића и генерала у вези захтева Тужилаштва БиХ.

Андреј Пленковић (Фото: Влада Хрватске)

Наиме, БиХ је послала замолницу да се спроведе истрага против хрватских команданата који су учествовали у акцији Бљесак.

"Тај захтев за спровођењем истраге против наших војних заповједника везан уз војну акцију 'Бљесак' је апсурдан, али и увредљив. И као апсурдног и увредљивог га треба и третирати. Захтјев БиХ-тужитељства темељи се на документацији коју су прикупиле службе Републике Српске. Хрватска држава, поштујући међународно право, мора на адекватан начин да одговори на те оптужбе. Република Српска са својим београдским налогодавцима покушава већ прокушаним методама да изједначи жртву и агресора, те буком и галамом сакрити истину о самој себи", тврди Видовић Кришто.

"А и не тако давна словенска блокада хрватских преговора с Евроском имала је за позадину тежњу нама суседне, пријатељске Словеније заштитити, по њиховом мишљењу, одређене политичке циљеве. Поштовани господине Пленковићу,​ испијање кафе са хрватским генералима не решава ни један проблем. Уместо тих јалових изјава позивам Вас да због тог агресивног и увредљивог чина блокирате преговоре Републици Србији у приступу Европској Унији, те уведете циљане санкције производима из Републике Српске, на пример, њиховом транспорту државама ЕУ преко Хрватске", додаје се.

О новој тактици лажне државе Косово прочитајте ОВДЕ.

Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА