Најновије

ВЕЛЕИЗДАЈА! Докуменјти о хиперсоничним ракетама пали у руке непријатеља

Руска истрага верује да је генерални директор Научноистраживачког предузећа хиперсоничних система (НИПГС) Александар Куранов пренео грађанину стране државе податке који садрже државне тајне о научним достигнућима, пише Интерфакс, позивајући се на добро упућени извор.

Циркон (Фото: РИА Новости)

"Према прелиминарним подацима, Куранов, који се дуги низ година бави хиперсоничним технологијама, страним држављанима је дао затворене информације о овим научним достигнућима", рекао је саговорник агенције.

У међувремену, други извор рекао је агенцији да је Куранов посебно био укључен у развој хиперзвучних авиона Ајакс.

„Ово је модификација из совјетске ере, која је, међутим, увек остао у пољу интересовања научника. 2000 -их се рад на томе наставио“, рекао је он.

Према извору, у оквиру модификације одржани су састанци и рад са представницима страних држава.

"Посебно су интересовање показали представници САД и Кине", рекао је извор агенције. Међутим, он није прецизирао да ли је притвор Куранова повезан са овим развојем догађаја.

Према информацијама Лефортовског суда у Москви, 12. августа регистрован је захтев за хапшење А.Л.Куранова, који се терети за велеиздају (члан 275. Кривичног закона Руске Федерације).

Како следи из списа суда, представка ће бити разматрана у четвртак у 16:00 часова по локалном времену. Иницијали притвореника подударају се са иницијалима генералног директора Санкт Петербуршког научноистраживачког предузећа хиперсоничних система (НИПГС)  Куранова Александра Леонидовича.

Агенција нема коментара истраге, представника Куранова и НИПГС -а на ову ситуацију.

Подсећамо да је директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин, челник компаније која такође учествује у развоју ракетног наоружања, недавно изјавио да казна за корупцију у војној индустрији треба да буде стрељање, и да се на тај начин помаже агресору.

Зашто су руски медведи боље прошли од америчких Индијанаца, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА