Најновије

ПРВИ ПУТ НАКОН 1945. ГОДИНЕ: Видећемо колико заиста има Срба у Црној Гори

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић, гостујући на ТВ Пинк, изјавио је да је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић под притиском ДФ-а саопштио да ће Влада предложити закон о попису, поручујући да на његово неодржавање утиче више фактора, од којих је један међународни.

Подгорица (Фото: Фејсбук видео принтскрин)

Мандић очекује да ће попис показати “нешто потпуно другачије од оног 2011. и 1948. године”.

Он сматра да ће то бити први слободни попис који ће се одржати од 1945. године.

“Попис садржи читав низ статистичких података важних за нашу економију и политика које морају да се воде у Црној Гори. На основу њега сређујемо и бирачки списак. У коначном, први пут након 1945. добићемо пресек који народи насељавају Црну Гору, видећемо колико људи припада СПЦ, а колико католичкој, исламској заједници, којим се језиком људи служе”,  појашњава Мандић.

За претходно одржани попис каже да је био на штету српског народа.

Мандић истиче да је у реализација пописа становништва у јануару била у плану рада Владе Црне Горе.

“Требало је поштовати закон, обавезу и сам програм рада Влада. Мислим да је он укључивао одржавање пописа у јануару. У марту је од стране Монстата био спреман нацрт предлога Закона о попису”, истакао је Мандић.

Он је поручио да је попис потребно урадити на квалитетан начин, да би се показала, како каже “једна шаренолика страна Црне Горе”, за коју сматра “да се није мењала вољом грађана“, преноси ЦдМ.

“Нити је неко неког питао 1946. године хоће ли да буде Србим или Црногорац. Него су тамо по комитетима уписивали све да буду Црногорци. Тако је и до данашњег дана – није то промена воље народа, него тај притисак власти у једној малој земљи гдје је власт имала огромну моћ и где су неки људи, желећи да сачувају и своју породицу и боли квалитет живота, били спремни да се повију и да прихвате оно што је од њих режим који је владао Црном Гором тражио као пожељан одговор“, закључио је Мандић.

А чега се највише боје Милови аналитичари, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА