Најновије

СПРЕМА СЕ ИЗБОРНА КРАЂА: Полиција одбила да достави податке о броју новопријављених у БГ

Како време пролази све је извесније да картел спрема покушај крађе предстојећих избора. Пре нешто више од два месеца на прве индиције да се масовно врше фиктивне пријаве пребивалишта људи из унутрашњости и окружења послали смо захтев ПУ за Београд захтев за проверу тих навода - наводе из ОО Демократске странке Нови Београд.

Избори (Фото: Јутјуб)

- Како Полицијска управа није одговорила на поднети захтев у законском року, поднели смо жалбу поверенику за информације од јавног значаја. Овакво понашање институција ове земље само подгрева наводе о горе поменутој припреми крађе избора. Њихово не реаговање нас није обесхрабрило - наводе демократе.

Они су јуче предали нови захтев за приступ информацијама од јавног значаја ПУ за Београд и саопштили да су се обавезали да ће свим правним средствима вршити притисак на институције да раде свој посао.

- Борба за поштене изборе се наставља свим институционалним средствима за сада. Ипак, свесни да су институције заробљене припремамо и друге кораке за које ћемо тражити подршку грађана - поручују из Демократске странке.

Подсетимо, у захтеву за приступ информацијама од јавног значаја, Демократска странка је тражила од ПУ за Београд да им доставе податке колико је грађана старијих од 16 година, у периоду 21. 05. 2021. до 06.08. 2021. године, пријавило пребивалиште на територији ПУ за град Београд уз разврставање по ком правном основу, имајући у виду одредбе члана 11. Закона о пребивалишту и боравишту грађана и уз разврставање по градским општинама. Такође, тражена је и информација колико је лица, у истом периоду, одбијено, у смислу члана 13. истог закона.

Како је Вучић напао народ, погледајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА