Најновије

СТЕВАНДИЋ: Тешко непријатељу кад се Срби сложе

Гостујући у емисији "Ћирилица" председник Уједињене Српске, Ненад Стевандић, изјавио је да је тренутно највећи притисак на Србију, да се одрекне Републике Српске, свог народа у Црној Гори, земље и народа на Косову, те да није битно како нас други посматрају, битно је како се заједно држимо, као народ.

Република Српска (Фото: Јутјуб)

- Нема ништа лоше што српски народ не да своје, јер за све народе морају да важе исто вредности, а не да се Српски народ сатанизује и обележава на један начин зато што има своје циљеве, док се нпр. ти исти циљеви на Косову сматрају изражавањем слободе и демократије. Српски народ не сме да буде роб геополитике, што је нешто што су нас два светска рата научила, већ мора прво да заузме јединствен став на сва питања, попут стварања Републике Српске деведесетих, а то јединство мора духовно поново да се изгради међу српским народом на целом Балкану, да сами схватимо да у најмањем случају имамо права као и сви други народи - рекао је Стевандић.

Говорећи о наметнутом закону Валентина Инцка, Стевандић сматра да је једина добра ствар у том закону, јер не само да је ујединио позицију и опозицију, већ је и у народу створио јединствен став по том питању, те се створио одређени позитивни "страх" да ће неко бити окривљен да је покушао пољуљати то јединство.

- Немачка има много бољи положај на Балкану него НАТО и њена је политика другачија, што може довести до одређених промена које се не заснивају на претњама јер саме бројке говоре да ни један народ у БиХ не може надвладати други, већ се у БиХ напредак може постићи само дијалогом и договором, те у таквој ситуацији, јединство српског народа даје пуно бољу преговарачку позицију - сматра он.

А шта је Емир Кустурица поручио, прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА