Најновије

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ СА НЕМАЧКИМ АМБАСАДОРОМ: Сви проблеми да буду решавани у миру

Његова светост патријарх српски Порфирије истакао је, у разговору са немачким амбасадором у Србији Томасом Шибом, да се моли Богу да сви проблеми буду решавани у миру и да међу људима влада мир.

Патријарх Порфирије (Фото: Јутјуб)

На састанку, одржаном јуче у Патријаршијском двору у Београду, разговарано је о актуелним проблемима и изазовима са којима су суочени народи на западном Балкану, саопштено је данас на сајту Српске православне цркве (СПЦ).

Шиб је упознао патријарха Порфирија о развоју односа Немачке и Србије на културном, уметничком, међуверском и економском плану, те истакао да га радују наступи патријарха који шири верске поруке мира и љубави, преко потребне региону.

Патријарх српски јуче је примио и сталног координатора УН у Србији Франсоаз Жакоб и директора Канцеларије Светске здравствене организације у Србији Маријана Иванушу, при чему је у разговору нагласио значај придржавања епидемиолошких мера и савета лекара током пандемије вируса корона.

Жакоб је упознала поглавара Српске православне цркве о многобројним активностима УН у Србији, посебно о сузбијању пандемије и захвалила српском патријарху који архипастирским радом благотворно доприноси побољшању ситуације у региону о многим питањима.

Ивануша је упознао српског патријарха о опасностима пандемије вируса корона која не посустаје упркос великим напорима на њеном сузбијању.

Када ће бити устоличење митрополита Јоаникија, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА