Најновије

КРИВОКАПИЋ КУКА ПРЕД БРИТАНСКОМ АМБАСАДОРКОМ: Мучи га дан устоличења митрополита

Одговорност је Владе да, у сарадњи са верском заједницом и општинским властима, постигне аранжман који подразумева одговарајуће безбедносне и здравствене мере у току церемоније на Цетињу, казала је амбасадорка Велике Британије Карен Медокс.

Кривокапић и Медокс (Фото: Влада ЦГ)

Она се, како је казала, састала са председником Владе Црне Горе Здравком Кривокапићем који је са њом поделио своју забринутост због тензија везаних за предстојећу церемонију на Цетињу која се тиче новог митрополита Српске православне цркве (СПЦ).

Медокс је поручила да сигурност грађана Црне Горе мора бити највиши приоритет.

„Слобода изражавања и право на мирно окупљање су и даље важни. У ова времена морамо их балансирати са врло опипљивим изазовом који представља пристизање делта соја вируса у Црну Гору и потребом да се избегавају велика окупљања без стриктне ковид контроле. Поред саме Владе, од велике помоћи у овом процесу могу бити вође на свим странама политичке и верске дебате, тако што ће позвати на смиреност и трагати за оним путем напред који подразумева смањење тензија и обезбеђује сигурност за све грађане ове земље„, написала је Медокс на Твитеру.

Како је Небојша Медојевић поново ударио на власт у ЦГ, прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА