Најновије

ВУЧИЋ: АЛБАНЦИ НАМ ТУКУ РАДНИКЕ! "Делимо вакцине широм света, не знамо како ћемо да платимо ове људе" (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић обишао је почетак радова на рехабилитацији деонице Голубац - Доњи Милановац на државном путу ИБ реда број 34.

Главна фаца у Србији (фото: Јутјуб)

- Морамо да средимо све што треба, да средимо плаже, бициклистичку стазу... - каже Вучић.

Вучић каже да је срамота какве смо путеве имали и да нису били обнављани 50 година.

Председник је рекао да наши људи неће да дођу лети из иностранства због лоших путева.

- Морамо да средимо путеве, па да се разговара са министарком Матић о развоју туризма у овом делу Србије - рекао је Вучић.

Вучић је најавио и подизање новог хотела.

- То ће да подигне цео Доњи Милановац, цео овај крај - рекао је Вучић.

Председник је добио информацију да ће бити завршено 60 км пута Доњи Милановац - Кладово.

Он је рекао да је Рамска тврђава на предивном месту и да је ту "право српско море".

Казао је да је тешко пронаћи лепши део Србије и подсетио на велики број тврђава у том крају.

Председник је додао да треба уредити још део пута Пожаревац - Кучево и да ће то бити сјајна и нова Србија после.

- Тежак састанак сам имао синоћ са Министарством финансија, много радимо, много улажемо, много новца се троши на путеве, али смо много и урадили. Морамо и да наставимо овим темпом - рекао је Вучић.

Вучић каже да 2.000 људи ради на завршетку Моравског коридора, а да на рехабилитацији деонице Голубац - Доњи Милановац ради 200 људи.

- Много сам радостан када видим ове машине - рекао је Вучић.

Вучић је приметио и да међу радницима има пензионера.

- Нема младих, зато они раде. Али су они добри, добро раде - подвлачи Вучић.

Председник је рекао да ће на крају радова овај део Србије бити сјајан.

- Много лепо изгледа Дунав - рекао је он.

Председник је рекао да би значајан био стаклени мост изнад Дунава.

Председник Србије изјавио је да му се чини да је јуче новинарка Љиљана Смајловић јасно рекла да је Твитер политичко оруђе.

Он је рекао да је саопштење Твитера било најважније.

- Све су нам они рекли. Они кажу да су НВО пријављивале шефу свих послушничких медија оне који нису послушнички према њима - рекао је Вучић и додао да медији које је Твитер означио као "медиј који сарађује са државом" треба да буду поносни на свој рад.

Он је рекао да су НВО организације денунцирале медије и етикетирале их.

Вучић каже да неће да буде страни послушник и да баш чека да види "шта ће да му ураде".

- Највећи цензори су они који вам држе лекције о људским правим и демократији, а заправо је план да се води политика која ће служити интересима страних сила. Мени мој слободарски дух то не дозвољава - објаснио је он.

Вучић је рекао да је Душко Корњача држављанин Србије чије изручење тражи БиХ и прозападна опозиција и да се ради о угледном лекару.

- По ком закону тражите од мене да хапсим Србе? Вама (ДОС) је посао био да шаљете српско месо у кесама. Ја нећу, а немам ни право ни по једном закону Републике Србије. Али ови послушни причају такве приче како би се додворили великим силама, па кажу, "Вучић штити ратне злочинце". Не штитим, већ поштујем неке принципе. Ја више нећу да слушам теорије како "Србија има највише ратних злочинаца". Ја је нећу, нећу такву теорију и не можете ми ништа. Не можете ме натерати да вам верујем и слушам. Када победите на изборима, тада ћу вас послушати. Кажите људима јавно каква је ваша политика, а не по амбасадама једно, а људима друго - рекао је Вучић.

На питање када ће почети изградња путева на Косову и Метохији, Вучић истиче да лажна влада Косова прави проблеме, иначе би Србија радо радила и на тим деоницама пута.

- Ми доведемо све машине, а они пошаљу своје снаге да туку наше раднике. Не можемо тако - објашњава Вучић.

На питање од обележавања 23 годишњицу отмице два новинара на Косову и Метохији, али и притисцима, Вучић каже да Албанци своју кривицу никада неће признати.

- Ја сам пар дана после отмице посетио супругу Бранка и није пријатан моменат. Наше је да се сећамо тих дивних људи, и да им одајемо пошту, а Албанци своју кривицу никада неће признати. Они знају да ће тешко проћи где има више Срба, они туку и уводе страх где виде да могу. Грешка је што мисле да је то њихова унутрашња ствар, и да Србија са тим нема везе. Али Србија има снагу и јединство, нећемо дозволити да се цепамо од сопственог народа и да идемо против њих, на нашу подршку увек могу да рачунају - рекао је председник.

Вучић каже да из Србије долазе поруке мира и пружене руке према муслиманима, одговарајући на нове оптужбе Бакира Изетбеговића.

- Када видите да то не наилази на одговор, већ је једини одговор да су "Срби геноцидаши, злочинци и зликовци"... Ми имамо велики број Бошњака у Србији и верујем да ћемо много да урадимо за њих и да ћемо да живимо боље. Кривити Србију постаје уобичајено! Кривити Додика није спас ни за БиХ ни за било кога - објаснио је председник.

Поводом треће дозе вакцине, као и тренутној корона ситуацији, председник истиче да се нада што блажим мерама, јер како додаје, људи морају да науче да живе са короном.

- Реално 43 одсто људи неће да се вакцинише. То што ми кажемо да је 51 одсто, то је више од оних који живе у Србији. Људи који не желе да се вакцинишу су неодговорни, наше је да их молимо да то ураде. Ми имамо вакцине, делимо их широм света... Питање је економије, питање је како ће ови људи добити плате. Не можемо да затворимо послове. Не можемо да повећамо плате и пензије, а да нико ништа не ради - истиче Вучић говорећи о пандемији вируса корона.

Председник се за сам крај питања новинара вратио на инфраструктурни пројекат који је данас обишао, истичући да је 61 километар, од Милановца до Кладова вредан 13 милиона евра.

- Милановац - Голубац је 11.5 милиона евра, а то нам је без Рудне Главе, Клокочевца, Неготина и свега другог. Све заједно је око 45 милиона евра. Размислите када смо последњи пут толико улагали у неки пројекат - каже Вучић.

Ово је бисер Европе, не само Србије, подвлачи председник Србије.

Како додаје, да би се људи вратили у Србију, неопходно је урадити канализацију, инфраструкутру и све што је потребно, понављајући да су пристаништа, марине и плаже прве у плану.

А РТС крије за колико је продао право на серије ТВ Куриру, за ова питања рекли су му да не чачка, јер лете главе, опширније ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА