Најновије

ВОДИЋУ ТЕ ДА ГЛЕДАШ КАКО ДЕЦА ЈЕДУ СЛАДОЛЕД: Слично овоме је рекао Мали говорећи о поклону грађанима Србије

Министар финансија Синиша Мали одговорио је председнику Одбора Странке слободе и правде (ССП) за привреду и финансије Душану Никезићу да је јасна разлика између грађевинског земљишта на којем одмах може да се гради и грађевинског земљишта где се сада гради Београд на води.

Синиша Мали (фото: Јутјуб)

Мали је на свом Инстаграм налогу Никезићу одговорио да су тамо где се гради Београд на води некада биле „стотине нелегалних и легалних објеката, које је било неопходно рашчистити, како би градња уопште могла да почне“.

- То није била парцела која је била спремна за градњу, да би је неко купио и кренуо да зида. Иначе, да је било лако продати или активирати то земљиште, не сумњам да би то (лидер ССП) Драган Ђилас за време свог мандата и урадио - истакао је Мали.

Никезићу је поручио да је потпуно у праву „да смо поклонили земљиште“.

- Да, поклонили смо га свим Београђанима и грађанима Србије. Сада коначно имају уређено шеталиште, бројне садржаје који су у време газде Ђиласа били незамисливи, пошто је тај део града једино привлачио пацове и жабе - навео је Мали.

Овакав одговор личи на виц када је Пироћанац рекао сину: “Ако будеш добар, водићу те да гледаш како деца једу сладолед”.

Тако је и Мали поклонио Београђанима и сваком просечном грађанину Србије шеталиште поред реке, да блену у баснословно скупе зградурине у које не могу ни да привире, а камоли да ту нешто пазаре. Шеталиште је могло да се направи и без Дубаија у Београду, са зеленилом, клупицама и погледом на Саву, што је много лепше од крша челика и бетона.

Овако како је речена, изјава Малог звучи као презрива и груба шала са грађанима Србије.

Иначе, занимљива је та препирка са Душаном Никезићем, будући да су у прошлости јако лепо сарађивали током пљачкашке приватизације. Мали је био директор Центра за тендерско-аукцијске продаје Агенције за приватизацију до краја 2003. године, док је Душан Никезић радио у Цес Мекону, консултантској кући свога оца Томислава Никезића, фирми која је жарила и палила приватизацијом у том периоду.

Главни педијатар Србије верује да родитељи не воле своју децу чим неће да их вакцинишу, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА