Најновије

ОПАКИ ПЛАН СРПСКИХ НЕПРИЈАТЕЉА! ШЕШЕЉ ОТКРИО: Тражиће да се одвоји Војводина!

Председник СРС Војислав Шешељ за "АЛО!" је коментарисао покушаје тзв. Војвођанског фронта који траже уочи пописа становништва Србије да се уведе рубрика "Војвођанин"

Војислав Шешељ. (Фото: Јутјуб)

- Ма, какав војвођански идентитет? То ради група издајника. Они припремају терен за активност западних сила на плану одвајања Војводине од Србије. То нам је још саопштено у време када је формирана влада Милана Панића 1992. године, када је речено да ће "Србија преко Војводине да иде у ЕУ", што значи "прво Војводина, па онда Србија" - рекао је Шешељ.

Лидер радикала истиче да тај план постоји и неће се кренути са његовом реализацијом док се не заврше питања Косова и Метохије и Републике Српске, али се од њега ни одустајати уколико на време не покажемо довољно чврстине и одлучности да то спречимо.
Он каже да не смеју тетошити војвођански сепаратисти, поготово Ненад Чанк, њихов неформални лидер. 

- Њему су му сви медији отворени и све његове антидржавне активности се на одређен начин пропагирају, уместо да се санкционишу. Он је одавно због својих изјава о "независности" тзв. Косова и "одвојености Војводине од Србије" морао да заврши у затвору - тврди председник СРС.

Он каже да је председник Србије Александар Вучић направио један интелигентан потез тиме што је одвојио Чанка, Гордану Чомић и Чедомира Јовановића од прозападних странака.

- Али, сувише им сада пружа на вољу. То је проблем. Они се сад не могу вратити у тај блок прозападних партија које предводе Драган Ђилас или слични њему - рекао је Војислав Шешељ и истакао да су две чланице из Чанкове странке у министарству Гордане Чомић. 

- Чанак је на власти у Новом Саду. Тамо води водовод и канализацију и то му служи да краде државни новац. Где год је у Војводини био на власти, посебно је тражио да њему припадне апотекарска служба. Сувише му се толерише. Почетна корист коју је Вучић могао у име напредњака да стекне, стечена је и више не треба ни Чанак, ни Гордана Чомић, ни Чедомир Јовановић. Треба да их се отараси, а Чанак мора да се и законски санкционише - рекао је лидер СРС.

Војводину као саставни део Србије морамо бранити свим средствима.

- Ако случајно дође до покушаја одвајања Војводине, то ћемо сабљама бранити. Војводину као саставни део Србије бранићемо свим средствима: сабљама, пушкама, тенковима, авијацијом. Свим и свачим. То је озбиљан план српских непријатеља - рекао је Шешељ.

Он истиче да би у Србији завладало безнађе и безвољност кад би се попустило по питању Косова и Метохије и Републике Српске. 

Српски генерал оплео по Вучићу! Више о томе ОВДЕ.

Изор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА