Најновије

ФРКА МЕЂУ НАПРЕДЊАЦИМА! Вучићу забола нож у леђа: Зорана ушла у трку за председника Србије!

Зорана Михајловић кренула је у кампању за председника Србије. Иако је члан Српске напредне странке, која ју је поставила на министарску функцију, прва подршка за кандидатуру стигла јој је из опозиционог табора.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Међутим, напредњаци са негодовањем коментаришу ову номинацију и поручују да су они већ изабрали најбољег кандидата, који је и сада председник државе, те да га неће мењати ни 2020.

Наиме, потпредседница Владе, која је и на челу Министарства саобраћаја, грађевине и инфраструктуре, похвалила се на свом Инстаграм профилу оствареним успесима, километрима изграђених путева, коридора, пруга. Слоба Георгиев одмах је реаговао и у овој објави препознао најаву председничке кандидатуре за наредне изборе:

- Победа # 2022.

Навијање опозиције за Михајловићеву није нимало случајно јер је потпредседница Владе и сама признала да има председничких амбиција. Поред тога, име Зоране Михајловић помињано је и 2017. када су одржани последњи председнички избори. По кулоарима се шушкало да би управо она могла да буде наследница Томислава Николића на Андрићевом венцу. Наравно, од те приче није било ништа, али је остало оно што је Михајловићева потврдила, да њене амбиције превазилазе министарску фотељу.

Наиме, министарка је, одговарајући на питање које године планира да буде премијер, а које председник Србије, одговорила:

- Кад будем хтела!

Потпредседник Скупштине Верољуб Арсић није крио огорченост потезом страначке колегинице и министарке.

- Па како може да качи те резултате као да су само њен успех. Молим вас, све што је у Србији урађено, све што се гради, диже из пепела заслуга је Александра Вучића. Подсетићу и вас и ваше читаоце да је Србија била пред банкротом пре него што је председник Вучић постао премијер и као први човек Владе предузео мере фискалне консолидације државе. Захваљујући том потезу данас имамо новца у буџету да градимо, да обнављамо и школе и болнице - наводи Арсић.

Додаје да је по још једном аспекту непримерен министаркин покушај да се кити туђим перјем.

- И не само она, сви остали министри не би имали чиме да се подиче да није било консолидације о којој сам већ говорио - навео је Арсић.

Према његовим речима, Михајловићева, као и свако други у СНС, има права да прижељкује неку функцију.

- Вучић је тај и у кога народ и СНС највише верују и ми ћемо и убудуће знати да изаберемо најбољег и ту нема замене - категоричан је Арсић.

Милош Вучевић, један од потпредседника СНС, истиче да су амбиције неспорне, али да се у СНС о таквим стварима расправља унутар странке.

Пејић: Не иду добар рејтинг и афере

Владимир Пејић, директор агенције Фактор плус, наводи да Михајловићева не може да буде конкуренција Вучићу.

- Он има толику популарност да не може да му приђе ниједан опозициони лидер нити било који функционер СНС. Добар рејтинг који има СНС умногоме се црпи из његове популарности. Што се тиче плана да трчи председничку трку 2022, мале су јој шансе, можда је реалније да пикира 2027 - објашњава Пејић.

Податак да јој подршка стигла од присталице опозиције Пејић тумачи као жељу Савеза за Србију да дође до сукоба у врху СНС.

- Њих не занима Зорана. Они желе слабију позицију Александра Вучића и стога хвале Михајловићеву - тврди Пејић.

Према његовим речима, Фактор плус није досад мерио рејтинг Михајловићеве.

- Међутим, не бих био сигуран да би имала позитивне поене с обзиром на недавна дешавања када су двојица њених блиских саговорника ухапшена због корупције - истиче директор ове агенције.

Прочитајте ОВДЕ када ће Александар Вучић да распише парламентарне изборе.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА