Најновије

ПРОТЕСТ МЕДИЦИНАРА! У Грчкој обустава рада због обавезне вакцинације!

Грчка власт наводи да ће бити отпуштени с посла медицински радници који раде у јавном и приватном здравственом сектору, као и они који раде у домовима за негу старијих лица, а који до 1. септембра не приме барем једну дозу вакцине или немају потврду о недавно прележаном вирусу.

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Радници у јавним болницама у Грчкој прекинули су данас рад на пет сати у знак протеста због одлуке владе, којом је вакцинација против ковида-19 обавезна за све здравствене раднике у јавном и приватном сектору.

Око 300 медицинских радника окупило се испред Министарства здравља у Атини у знак протеста против мере која ступа на снагу 1. септембра, преноси агенција АП. Влада је јасно ставила до знања да продужења рока за ову меру неће бити.

Наводи се да ће бити отпуштени с посла медицински радници који раде у јавном и приватном здравственом сектору, као и они који раде у домовима за негу старијих лица, а који до поменутог датума нису примили барем једну дозу вакцине или који немају потврду о недавном прележаном вирусу.

Синдикат радника јавних болница поручио је да се, иако подржава вакцинацију, противи томе да она постане обавезна. "Нећемо да оставимо беспомоћне здравствене и социјалне раднике који имају право да се одлуче на вакцинацију", поручили су из синдиката.

Додали су да пацијенти нису у опасности да се заразе корона вирусом од здравствених радника.

У Грчкој се у последњих неколико недеља бележи стални пораст потврђених случајева корона вируса, као и смртних случајева и хоспитализација.
Како показују подаци министарства здравља, кревети на интензивној нези за ковид пацијенте попуњени су више од 69 одсто, док су одељења са ковид пацијентима попуњена 45 одсто.

Министар здравља Василис Кикилијас рекао је у уторак да је "значајно више од 90 одсто пацијената на болничком лечењу невакцинисано", не прецизирајући притом, да ли су неки од њих примили само једну дозу вакцине.

Вакцине против ковида-19 у Грчкој су бесплатне и доступне свим особама изнад 12 година, а у земљи је у потпуности вакцинисано 5,6 милиона људи од око 11 милиона становника.

Вакцинација није обавезна, осим за оне у здравственом сектору, али у уторак је влада објавила нове услове тестирања и ограничења приступа различитим местима за људе који су невакцинисани.

Србе у Хрватској терају да се изјасне као православни Хрвати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА