Најновије

УКРАЈИНА ЈЕ ВАЗАЛ ЗАПАДА! Председник ДНР јасно рекао: Никада неће бити прави савезник Америке

Сједињене Америчке Државе на Украјину гледају као на свог подређеног, а не као на савезника, рекао је председник Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.

Пушулин (Фото: РИА)

Украјина је у уторак прославила 30 година независности. У част празника у Кијеву је одржана војна парада на којој су учествовали војници земаља НАТО. Припадници оружаних снага Канаде и САД марширали су дуж главне улице у Кијеву.

- У вези са ситуацијом у Авганистану, на пример, бивши украјински министар спољних послова Павел Климкин рекао је да би то требало да буде поука Украјини. Говоримо о томе да Американци не издају само своје праве савезнике. То нам показује и да Американци Украјину виде само као подређеног, као вазала - рекао је Пушилин за РИА Новости.

Он је подсетио да је Савет за националну безбедност Украјине одобрио стратешки одбрамбени план који је развијен у складу са принципима и стандардима НАТО-а.

- Упркос чињеници да Украјину не желе у овој организацији, и то је више пута јавно речено, кијевске власти испуњавају све што им Запад затражи. И сами украјински политичари знају од кога зависе - рекао је Пушилин.

Запад је дуго био у вођству, али Русија и Кина предводе Нови свет. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА