Најновије

КО КАЖЕ ДА ТРЕБА ОБУКА? Снимак талибана који покушавају да лете Црним Јастребом! (ВИДЕО)

Појавили су се снимци који наводно приказују талибане који покушавају да управљају америчким хеликоптером који су наводно напустиле америчке трупе - али чини се да пилот то не може да подигне са земље.

Талибани возе хеликоптер. (Фото: Твитер видео)

Хиљадама људи који чекају евакуацију на аеродрому у Кабулу наређено је да се држе подаље због опасности од „врло непосредног и врло смртоносног“ терористичког напада од Исламске државе Хорасан, познате и као ИСИС-К. "Врло смртоносни" напад могао би бити изведен за неколико сати, рекао је јутрос, 25. августа, министар одбране Бен Волас.

У међувремену, док талибани одбијају да пусте људе да прођу до аеродрома и авиони за евакуацију полете, борци су очигледно покушавали да искористе преостали амерички војни инвентар.

Снимке милитаната који наводно покушавају да управљају хеликоптерима Црни Јастреб поделио је на Твитеру Јахид Јалал. "Делови аеродрома у Кабулу су освојени, у току је рашчишц́авање и амерички окупатори преузимају власт. Аеродром ц́е ускоро бити у потпуности под контролом муџахедина Исламског емирата. Ако Бог да ", написао је недавно на Твитеру.

Видео је прегледан више од 100.000 пута, а приказује хеликоптер који кружи по аеродрому, а да није полетео. "Припремајуц́и се за летове на аеродрому Кандахар, олупљени амерички хеликоптер Црни јастреб спреман је за лет", написао је Јалал. Верује се да су хеликоптер препустили авганистанским снагама пре него што су талибани заузели Кабул.

„Протерали су Американце калашњиковима и РПГ -овима. Како добро они раде с тим играчкама са собом “, написао је један корисник испод видеа, а Јалал је одговорио:„ Ово радимо с окупаторима.“

Иако су се многи ругали неспособности ловаца на интернету, Јалал је подијелио и снимке талибана који су тестирали „нову балистичку ракету дугог домета, Ал-Фатах, која може носити до пет килограма бомби“. Он је поделио видео снимак који је наводно показао да је пројектил „испаљен на непријатељску војну базу на југу земље“, преноси Унилад.

Пентагон је недавно признао да не зна колико је војног хардвера остало у Авганистану и да су га од тада запленили талибани, али стручњаци процењују опрему вредну милијарде долара. „Немам тачан попис опреме коју Авганистанци имају на располагању, а која би сада могла бити у опасности“, рекао је портпарол Џон Кирби, преноси Индепендент.

"Очигледно је да не желимо да оружје или системи дођу у руке људи који би их употребили на такав начин да нашкоде нашим интересима или интересима партнера и савезника".

Русија послала Британији последње упозорење: Ако то поновите следе тешке последице! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА