Најновије

ПОЧЕО ТАЛИБАНСКИ ЛОВ НА ГЕЈЕВЕ: Сведоци тврде да их после хапшења живе спаљују

Откако су талибани преузели власт у Кабулу не престају пристизати драматичне сцене и приче људи који покушавају побећи пред талибанским режимом.

Талибани. (Фото: Јутјуб)

У авганистанској престолници остао је заробљен геј мушкарац кога, како је рекао, "лове" талибани јер је дао опис како би под влашћу екстремиста изгледао живот LGBTQ+ заједнице.

Идентитет мушкарца остао је сакривен ради његове безнедности, а он је за Дејли Мејл рекао да ће талибанима бити посебно задовољство да јуре и убијају LGBTQ+ особе.

"Убијају нас бруталније него остале које убијају пиштољем или метком. Употребиће ватру или нам одрубити главу и уживат ће у томе", рекао је саговорник за Дејли Мејл.

И пре него што су талибани преузели власт, афганистански закони забрањивали су хомосексуалност, а хомосексуални људи су били прогоњени или осуђивани на затворске казне. Ипак, према талибанском екстремистичком тумачењу шеријатског закона, хомосексуалност је строго забрањена и кажњава се смрћу - често на посебно окрутне начине.

У интервјуу за Фокс раније ове недеље, снајпериста америчких специјалних снага, Тим Кенеди, који је служио и у Авганистану и у Ираку, рекао је да је особно видио талибанске борце како живе пале хомосексуалце и бацају их с кровова.

Ненси Кели, извршна директорица добротворне организације за права LGBT особа Стоунвол рекла је како су LGBTQ+ Авганистанци годинама морали да трпе "дискриминацију, злостављање и прогон".

"С талибанима на власти очекујемо да ће се ова ситуација додатно погоршати", додала је она.

Снимак талибана који покушавају да лете Црним Јастребом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА