Најновије

РУСИ ОСЛОБАЂАЈУ ИДЛИБ ОД ЏИХАДИСТА: Сручили пакао с неба, Асад и сиријски народ захвални својој браћи! (ФОТО/ВИДЕО)

Борбени авиони Ваздушно-космичких снага Русије извели су 27. августа низ ваздушних напада на северозападни сиријски регион Идлиб где су присутне и активне многе терористичке групе.

Руски авиони. (Фото: Јутјуб)

Први талас ваздушних напада био је усмерен на град ал-Бара, док је други талас погодио периферију града Мајдалима. Оба града, који се налазе у близини ауто-пута М4 у јужном Идлибу, строго су под контролом Хајат Тахир ал-Шама (ХТШ) који је повезан са Ал-Каидом.

Током ваздушних напада, наводно је ракета земља-ваздух испаљена на руски извиђачки авион са људском посадом. Ракета је експлодирала у ваздуху, неколико километара удаљена од авиона који је извршио своју мисију.

Неки сиријски опозициони активисти рекли су да је пројектил испалио ХТШ, de facto владар Идлиба. Други су, међутим, тврдили да су ракету лансирале турске снаге распоређене на југу Идлиба.

Прошле године су турске снаге у Идлибу затечене док су покушавале да оборе руски борбени авион америчким преносним системом противваздушне одбране ФИМ-92 Стингер.

Према опозиционим активистима, ово је био четврти пут да се овог месеца лансира ракета земља-ваздух на руске ратне авионе који лете изнад Идлиба. Сличан инцидент забележен је и прошлог јуна.

Покушаји обарања руских ратних авиона вероватно неће остати некажњени. ХТШ, његови савезници и његови помагачи су на овај или онај начин одговорни за ове провокације. Овакве провокације дестабилизују Идлиб и угрожавају прекид ватре.

Катастрофална грешка британаца у Авганистану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА