Најновије

РУСИЈА ДАЛА ДОБРУ ПОНУДУ АМЕРИЦИ ПОВОДОМ АВГАНИСТАНА: Сада је избор само на Бајдену, он мора да одлучи! (ВИДЕО)

САД би могле да успоставе сарадњу са регионалним силама, укључујући земље ОДКБ и покрет Талибан, како би системски уништиле снаге терористичке групе ИД и све друге терористе у Авганистану, изјавио је је потпредседник Савета Федерације Русије Константин Косачов.

Џо Бајден и Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Руски сенатор је подсетио на наређење америчког председника Џоа Бајдена војној команди САД да направи оперативне планове за напад на руководство и објекте ИД-а, који је, према последњим информацијама, био укључен у бруталне терористичке нападе на аеродрому у Кабулу.

- Време ће показати у којој мери ће ти планови бити спроведени, а пре свега, у сарадњи са којим снагама и државама. Као и обично, разлоге изјава вашингтонских политичара, укључујуц́и и највише званичнике, треба тражити у унутарамеричком контексту - написао је он на својој Фејсбук страници.

Према речима Косачева, Бајден у овој ситуацији има две могућности.

- Прва је да се реагује у типично америчком маниру. На пример, извођењем ракетних напада на неке територије које ће бити проглашене терористичким базама, или, рецимо, убијањем једног од вођа терориста - објаснио је сенатор.

Президент Байден приказал военному командованию США разработать оперативные планы по нанесению ударов по руководству и...

Posted by Константин Косачев on Friday, August 27, 2021

Али постоји и други начин, каже Косачов. Он предлаже америчком лидеру да "успостави сарадњу са регионалним силама, укључујући са земљама ОДКБ, а можда чак и талибанима, како би снаге ИД-а и свих других терориста у Авганистану биле систематски уништене".

Како је рекао, тај пут је мање херојски, не баш брз, али ефикаснији.

- Коњунктура, вероватно, диктира прву опцију. Али интереси Америке и међународне заједнице – другу опцију. Избор је на лидеру - закључио је сенатор.

У четвртак је у подручју аеродрома у Кабулу одјекнула серија експлозија, од којих је једна поред хотела "Барон" где су се окупили странци, укључујући држављане САД и Велике Британије. Ту се разнео бомбаш-самоубица. Након тога је експлодирао и аутомобил-бомба.

Нема података о трећем нападу. Талибани су одмах саопштили да не знају ко би могао да стоји иза напада. Међутим, многи медији су оптужили терористе ИД-а за серију експлозија. Нешто касније, терористи су и преузели одговорност за напад.

Како је данас саопштио извор у авганистанском Министарству здравља, више од 1.300 људи повређено је у експлозијама у Кабулу, погинуло је најмање 60 људи, међу њима и 13 америчких војника.

Русија послала Британији последње упозорење: Ако то поновите следе тешке последице! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА