Најновије

ДОГОВОР У БиХ МОГУЋ, АЛИ ПОД ЈЕДНИМ УСЛОВОМ: Додик жели три државе за преговарачким столом!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је ситуацију у БиХ могуће решити кроз посредовање председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, Србије Александра Вучића и Хрватске Зорана Милановића, који би могли да допринесу да се одржи дијалог.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је у Стричићима код Бањалуке рекао да досадашњим посредницима верују Бошњаци, мањим делом Хрвати из својих неких разлога, а да им Срби уопште не верују, преноси РТРС.

- Ако је могуће да у констелацији Ердоган, Вучић, Милановић разговарамо - разговараћемо. Ако не, видећемо - истакао је Додик.

Он је објаснио да је било потребно да буде присутан на недавном састанку чланова Председништва БиХ са Ердоганом у Сарајеву, што му, како је навео, није било ни угодно ни лако.

Додик је рекао да је о свом патриотизму довољно рекао на јаван, транспарентан и јасан начин у Сарајеву, у присуству председника Турске.

- Тада сам рекао да смо спремни да покушамо да дођемо до договора о свим отвореним питањима, а да смо, ако тога нема, спремни за мирну дисолуцију и да би сви пријатељи БиХ, па и сам Ердоган, требало да то разумеју - истакао је Додик.

Бајден заспао током разоговра са израелским премијером! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА