Најновије

ДИЖЕТЕ МЕ У НЕКРШТЕНИ САТ ЗБОГ БЛЕСАВЕ ЕМИСИЈЕ ЛЕРИЈА КИНГА: Откривено како је Милошевић 1994. гостовао на Си-Ен-Ен у чувеној емисији!

Чувени амерички телевизијски водитељ Лери Кинг преминуо је почетком године, а у мемоарима које је управо објавио Крис Спироу, амерички политичар и некадашњи саветник делегације СРЈ у Дејтону, откривено је како је договорено и реализовано гостовање бившег југословенског председника Слободана Милошевића крајем децембра 1994. у чувеној Кинговој емисији.

Слободан Милошевић. (Фото: Јутјуб)

Управо је Спироу био тај који је убедио Милошевића да гостује у емисији "Лери Кинг лајв" на Си-Ен-Ен.

Колико је то било тешко најбоље се види из реченице коју је упутио тадашњем социјалисти и амбасадору Милану Милутуновићу: "Милане, било је јебено лакше довести председника Картера у Београд, него навести председника Милошевића да гостује код Лерија Кинга."

Због временске разлике, Милошевићево укључење из Београда у поменуту емисију било је иза поноћи, а како се све одвијало Спироу пише у мемоарима "Пут у Дејтон у потрази за миром".

- У 02.15 био сам у кабинету председника Милошевића. Пет минута касније, председник Милошевић је стигао. "Здраво Крис, друже мој. За ово све си ти крив, знаш. Што ме дижу у овај некрштени сат да бих гостовао у блесавом шоу Лерија Кинга", рекао је председник Милошевић са полуосмехом глуве ноћи. "Само се ви и даље смешите, господине председниче. За пола сата свет ће вас гледати док причате своју страну приче. А ви имате добру причу да испричаре", рекао сам председнику Милошевићу, са осмехом иза којег се крило да-само-знате-кроз-шта-сам-ја-све-прошао-да-бих-вас-овде-видео - написао је Спироу у мемоарима и додао:

- Председник Милошевић је у свој кабинет позвао мене, хаџи Драгана Антића, издавача најтиражнијих новина у Србији и генералног директора "Политике", Милорада Вучелића, једног од лидера највеће странке у Скупштини Србије, који је уједно и генерални директор српске телевизије, и амбасадора Милутиновића.

Током 20 минута разговарали смо о емисији "Лери Кинг лајв". Ја сам одрадио "тренинг" са председником Милошевићем о стандардном понашању приликом појављивања на америчкој телевизији. Нагласио сам да буде смирен,као што увек и јесте, да буде директан, као што увек и јесте, и да гледа директно у камеру.

Спироу је закључио да је Милошевић био одличан у емисији, а Лери Кинг фер. Како је навео, Милошевић се није кајао што је гостовао.

Америка има један циљ - на удару Српска православна црква! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА