Најновије

ПЕНТАГОН ПОД УЗБУНОМ: Прети велика опасност, ово је стварност, ситуација је специфична!

Према извештајима медија, САД планирају да заврше повлачење из Авганистана 31. августа упркос томе што су раније размишљале да остану колико год је потребно да евакуишу све подобне особе.

Америчка војска. (Фото: Flickr)

Исти извештај сугерише да је Вашингтон већ евакуисао све Авганистанце запослене у сада затвореној амбасади у Кабулу. Пентагон је изјавио да претња од напада на међународни аеродром у Кабулу остаје "стварна и специфична".

- Тренутно смо у посебно опасном времену. Ток претњи је и даље стваран, још увек је активан, а у многим случајевима је и даље специфичан - рекао је секретар за штампу Пентагона Џон Кирби.

Раније је локални изданак ИД-К извео нападе бомбаша самоубице на аеродрому након поновљених упозорења америчких и британских званичника да су такви напади могуц́и и очекивани.

Упркос томе што су снаге НАТО-а обавештене о претњи, нападачи су успели да убију преко 200 људи на препуном аеродрому, укључујући 13 припадника америчке војске, преноси Sputnik International.

Припадници ИД-а такође су 29. августа испалили неколико ракета на аеродром, али ниједна није стигла до циља, пошто их је пресрео амерички ракетни штит.

Пентагон "није у могуц́ности да оспорава" извештаје о цивилним жртвама после напада у Кабулу. После напада бомбаша самоубице на аеродрому, САД су извршиле ваздушни напад на возило које је наводно превозило борце ИД-К и које је било натоварено експлозивом у Кабулу.

Упркос томе што је Пентагон тврдио да су у нападу погинули само припадници терористичке групе, неколико извештаја Си-Ен-Ен-а, као и локалних медија, сугерисало је да је удар изазвао смрт девет цивила, укључујући шесторо деце.

Америка има један циљ - на удару Српска православна црква! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА